Osećanje ispunjenosti i zadovoljstvo sobom nije pitanje sreće ili zrelosti koju bi tvoj uzrast trebalo da podrazumeva. Uglavnom je pitanje svesti, namere i rešenosti i spremnosti da doneseš teške odluke i sprovedeš ih u delo. Kad jednom otkriješ da si u tridesetoj još uvek sasvim mlad i da imaš vremena za sve, kad prestaneš da juriš za životom, jer je sve što imaš sada i ovde, već si stekao izvesnu mudrost koja će ti poslužiti da ostaneš svestan, otvorenog uma i spreman da učiš celog života.

Radi blesave stvari

To znači budi spontan i impulsivan. Ako ti se učini da je nešto super, ne čekaj da te prođe oduševljenje ili da otkriješ zašto to nije baš tako super. Jer ništa nije savršeno i sve što je divno i inspirativno ima i svoju drugu stranu, a zašto bi propuštao oduševljenje i energiju koju donosi uključivanje u nešto što te inspiriše i pokreće, kad ćeš svakako upoznati i tu drugu stranu. Ili nećeš upoznati ni jednu. Nema bezbednog načina da se živi punim plućima.

Biraj ono što će te najviše naučiti, a ne ono što će ti se najviše isplatiti

Kad biraš svoju karijeru, moraš imati u vidu svoja interesovanja i talente, jer ćeš inače biti samo osrednji, ili čak loš lekar, inženjer, sudija – a to je katastrofalno. Ambicija u saradnji sa onim u čemu želiš da se iskažeš, za šta imaš dara i sklonosti, daje najbolje rezultate. Ako izabereš nešto za šta ti svi kažu da se ne isplati, ignoriši ih – jer to je možda nešto u čemu ćeš biti najbolji, gde ćeš najviše naučiti i najviše se razviti i to je ono što dobronamerni savetodavci nemaju u vidu.

blog tridesete godine 2 Kako da živiš ispunjenim životom u 30 oj?
Comments