Ne okolišaj, ne odugovlači – baci se na posao

Ne čekaj inspiraciju da bi nešto radio, ne čekaj pravi trenutak u danu – čime god da se baviš, to je tvoj posao, a posao se radi svakog dana. Ako se baviš nečim kreativnim kao što je pisanje ili slikanje ili muzika, možda si ubeđen da ti treba posebno raspoloženje da bi se upustio u kreativni proces. Ali to je zabluda – ustani ujutru, popij kafu i započni radni dan, u wordu, pred štafelajem, sa gitarom…

Ostvari dugotrajnu vezu, oženi se

Posvećenost u emotivnom odnosu je važan deo ispunjenosti i zadovoljstva životom, a preuzimanje odgovornosti i obavezivanje te ne čine ozbiljnim, zauzetim čovekom, koji je odbacio slobodu mladosti, nego čovekom koji zna šta hoće i koji je u stanju da ostvari trajne emotivne odnose – a to je veliko umeće i privilegija.

S vremena na vreme očisti listu prijatelja

Ne možeš imati više od nekoliko bliskih ljudi, pravih prijatelja. Svi ostali su podložni proceni i udaljavanju sa liste ortaka, ukoliko je njihov uticaj toksičan. Možda ti je do pre par godina odgovarala ekipa za duvku i partijanje, ali sada ti više ne odgovara i druženje sa njima te iscrpljuje, osećaš da nisi iz njihove priče, da su oni ostali gde su i bili, a da si se ti promenio i porastao. I to je tačan osećaj. Nema razloga da nastaviš da se družiš sa njima.

blog tridesete godine 4 Kako da živiš ispunjenim životom u 30 oj?
Comments