Toksični su oni pored kojih se osećaš iscrpljeno, koji su „teški“ u komunikaciji, uvek imaju neke primedbe i nezgodnu narav i moraš da paziš kako sa njima razgovaraš. Ali i oni koji su sami sebi dovoljni i koriste te da bi se družili sami sa sobom, da bi pokazivali nadmoć u duhovitosti, informisanosti ili bilo čemu drugom. Svi koji te prosto ispijaju, su toksični. A oni to rade najčešće ovako:

Ne slušaju te

Ti govoriš, a oni smišljaju šta će sledeće da kažu i jedva čekaju da uhvatiš vazduh, pa da oni počnu da govore. Njima i nije bitno da li ti njih slušaš, oni vole da slušaju sebe, a baš ako bi pričali sami sa sobom, delovali bi malo otkačeno. Ovako, ti si publika, link, dozvola, šta god što im je potrebno da se naširoko raspričaju o sebi ili nekoj temi koja ih zaokuplja, bez obzira na to o čemu ti želiš ili ne želiš da razgovaraš. Zapravo, sa osobama koje te ne slušaju, nema razgovora, one pred tobom pričaju same sa sobom.

Misle da su bolji od tebe

Oni se ne trude da sakriju to. Tačnije, na svaki perfidan način ti stavljaju do znanja na koje su sve načine bolji od tebe. Hvale se svojim uspesima, pričaju o sebi kao o velikim osvajačima žena, ili, ako su zaista inteligentni i pakosni, stalno iniciraju razgovore koji te isključuju. Govore o stvarima koje ne znaš i verovatno te i ne zanimaju, ako izraziš neki stav ili mišljenje, oni se suprotstavljaju i vešto izvrću smisao tvojih reči, da bi ispao smešan i glup.

blog 42 Kako toksični ljudi isisavaju život iz tebe?
Comments