Ne poštuju te

Kad te neko ne poštuje, to se najčešće izražava kroz nepoštovanje tvog vremena, tvojih afiniteta, sklonosti i nesklonosti bez ikakvog pokušaja da se napravi kompromis, omalovažavanje tvog mišljenja i nezainteresovanosti za tvoja osećanja. Pored njih se osećaš bedno i nekompetentno, frustrirano i besno.

Manipulišu

Svesno izražavanje nepoštovanja je oblik manipulacije, a njome se bave nesigurni, nezreli i nekompletni ljudi, nastojeći da prigrabe za sebe bilo koji oblik moći – tuđu pažnju, uglavnom, makar je zadobijali tako što će se nekome rugati, suptilno ili brutalno. Manipulanti su često prilično zabavni i duhoviti, pa je teško odbaciti ih, ali oni takođe često uspevaju da rasteraju sve kojima su bili simpatični, jer potcenjuju tuđu inteligenciju i nikada ne priznaju sebi da su uhvaćeni i razotkriveni u svojim pakosnim namerama i plitkim motivima.

Uvek su u pravu

Oni imaju svoju verziju i tumačenje i ne odstupaju od njega. Nikada ih nećeš navesti da pogledaju stvari iz šire ili drugačije perspektive, jer to bi ih nateralo da se preispitaju i da posumnjaju u to da su uvek u pravu.

blogovi 21 Kako toksični ljudi isisavaju život iz tebe?
Comments