Sigurno postoji veoma duga lista bitnih osoba, svih onih koji su doprli do tebe, dotakli te, pokrenuli, kako onih koji su to činli sa podrškom i nežnošću, tako i onih koji su te povredili i ranili i pružili ti najteže životne lekcije. Na kratkoj listi su oni koji su i dalje tu, u tvojoj orbiti.

To je onaj tvoj prijatelj, čiji smisao za humor baš i nije nešto, a kad se sretnete, možda baš i nemate neku potrebu da razgovarate, možda prosto volite da pijete pivo i zadovoljno ćutite. Onaj pored koga se nikad ne osećaš glupo ili izazvano, uvek ti je drago kad ga sretneš i nikad ti ne smeta i nije suvišan ni u jednoj situaciji. Njega zoveš da ti pravi društvo kad treba da obaviš nešto dosadno ili neprijatno, ili da samo sedi sa tobom u trenucima neizvesnosti, jer si siguran da neće pokušavati da te uteši ili oraspoloži. Samo će biti tu.

Onaj sa kojim si se u osnovnoj školi strašno potukao. Zbog psovke, ili neke devojčice, ne sećaš se više. Mogli ste da postanete neprijatelji, ali ta tuča vas je zbližila definitivno. Odmerili ste snage i shvatili da cenite jedan drugog, zbog toga što ne oklevate, što niste kukavice, što ste spremni da se borite za ono što vam je bitno. Niste vi to tada znali, ali sada znate, u osnovi vašeg odnosa je – rispekt. Njemu se obraćate kad ne umete sami da pronađete način i smislite rešenje, jer na njega možete da se oslonite.

To je ona osoba koja vam je možda neki rod, može biti muško ili žensko, razlika u godinama nije bitna, ali ta osoba vas uvek izaziva. Nerviraju vas njeni stavovi (možda su suviše kruti ili suviše opušteni i blesavi), i ne očekujete da ćete se pored nje osećati prijatno. Zapravo, izvesno je da ćete se posvađati posle pet minuta. Stalno rešavate da je izbegavate i da joj se ne javljate, ali onda prođe neko vreme i nedostaje vam da se sa nekim pošteno posvađate, bez zameranja.

Comments