O nekim stvarima smo svi čuli, a ako ne smatramo da je to nešto važno, ili nas ne zanima posebno, zapamtili smo samo površno. Verovatno se informacije na taj način prenose kao “gluvi telefon”, pa onaj poslednji u redu čuje samo odlomke i površno spojene delove cele priče. Evo nekih zanimljivosti koje su manje više poznate, ali ih niko ne interpretira tačno.

Bubašvabe su jedna od najotpornijih životinjskih vrsta, a često se ističe kako su otporne i na radijaciju koja bi ubila svakog drugog. Međutim, manje je poznato da one mogu da prežive i do pet nedelja bez glave! Otprilike toliko je potrebno da umru od gladi, jer bez glave ne mogu da se hrane.

Da bi razlikovali pravi od lažnog dijamanta, potrebno je dahnuti na njegovu površinu – lažni dragulj će se zamagliti kao staklo, a pravi će ostati jasan.

Tri najprodavanije stvari na svetu su – knjige o Hari Poteru, zatim iPhone i Rubikova kocka.

Čuvena Leonardova slika, Mona Liza, godinama je krasila zid spavaće sobe legendarnog francuskog vojskovođe Napoleona Bonaparte.

Samo pet posto populacije Brazila živi u regiji Rio Grande. Zanimljivo je međutim, da baš odatle dolazi čak 70 posto brazilskih manekenki. Brazilke su poznate kao najseksepilnije žene na svetu, a ako se pri tom ne misli na bujne obline, nego na manekenski izgled kao definiciju seksepila, onda se može reći da u oblasti Rio Grande žive najlepše žene Brazila.

Manje poznate činjenice o poznatim stvarima 1 Manje poznate činjenice o poznatim stvarima
Comments