Čak 99 posto mikroba koji žive unutar ljudskog tela, nauci su nepoznati, piše Bright Side.

Posekotina od papira boli više nego kad se posečete nožem, jer ovakva rana skoro da ne krvari i nervni završeci ostaju u dodiru sa vazduhom, što ih iritira. Rane koje krvare, brže se zatvaraju.

Kraljica Elizabeta II u srodstvu je sa Vladom Tepešem, poznatim pod nadimkom Drakula. U Rumuniji je danas slavljen kao narodni junak a njegova okrutnost ga je učinila poznatim širom Evrope. Osim po svom angažmanu u borbama protiv osmanske ekspanzije, poznat je (a verovatno i poznatiji) kao inspiracija za vampira grofa Drakulu, glavni lik u romanu Brama Stokera “Drakula” iz 1897. godine.

Kad se okupate u vrućoj vodi, potrošite otprilike isti broj kalorija kao da ste hodali 30 minuta.

Prilikom ekshumacije tela Salvadora Dalija, u junu 2017. odobrenoj na zahtev za utvrđivanje očinstva žene koja je bila ubeđena da je njegova ćerka, otkriveno je – osim da tvrdnja ove katalonke nije istinita – da njegovi brkovi nisu pretrpeli nikakvo oštećenje. Čuveni ekstravaganti ukras na licu Salvadora Dalija izgledao je isto kao onog dana kad je umro, 23. Januara 1989. godine. Ovoj trvrdnji moramo verovati na reč, jer je ekshumacija obavljena u strogoj privatnosti, a svi prisutni su morali da ostave svoje mobilne telefone na ulazu u Dalijev muzej u Figuerasu, gde je i sahranjen.

Kockice leda od vode koju smo samo sipali iz česme, biće beličaste i mutne. A ako ih napravimo od prokuvane vode, biće kristalno čiste i providne.

Životinje izbegavaju strujne vodove jer ih na to upozoravaju ultraljubičaste iskre koje se javljaju oko njih. Ljudsko oko ne može da ih vidi, ali uz majmune, ljudi su jedina vrsta koja ne može da vidi ultraljubičaste zrake.

Manje poznate činjenice o poznatim stvarima 3 Manje poznate činjenice o poznatim stvarima

Izvor fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments