Kad uvidite da nema odgovora i da je to prihvatljivo

Neke situacije su nerešive – ili barem vi niste u stanju da pronađete adekvatne odgovore i ne želite da ulažete svoju energiju u to i da se iscrpljujete. Možete da prihvatite da rešenja i odgovori možda postoje, ali da ih vi nećete pronaći – možda ne danas, a možda i nikada.

Cenite svoju prošlost

Veza je okončana, neke stvari su se izdogađale i završile, i kad se osvrnete, sve što se desilo, dovelo vas je dotle gde se sada nalazite. To vas ispunjava osećanjem smislenosti i zahvalnosti i veoma cenite svoju prošlost, ma koliko teških i tragičnih perioda u njoj bilo.

Kad shvatite da je posao samo posao

Čak i ako volite svoj posao, to je samo deo vašeg života i ispunjenosti.   Ima važnijih stvari, koje ste spremni da stavite na prvo mesto. Porodica, zdravlje, duševni mir.

Kada date sebi vremena da procesuirate

Ne možete stalno da se osećate dobro i sjajno. Ponekad ste zamišljeni, zabrinuti, umorni, osećate teskobu i pritisak – i tada ne želite da to potiskujete i da na silu grabite dobro raspoloženje, već se povlačite u svoj unutrašnji svet, osluškujete i posmatrate.

Kad shvatite da niste žrtva, nego heroj svog života

Na toliko malo stvari možete da utičete, ponekad imate utisak da u životu nema ni malo slobode. Ali, u zadatim okvirima življenja, vi niste žrtva, ne treba vam ničija potvrda i možete da živite ispunjenim životom, čak i kad se pojavi pitanje besmisla. To je herojstvo.

Naslovna fotografija: instagram.com/meeeeeeeel_

Brankica Milošević

Comments