Ponekad nam jedna istinita rečenica smakne zavesu pred očima i odjednom sagledamo onu istinu koju tražimo. Biseri mudrosti ne služe da ih citiramo kad hoćemo da se pravimo pametni – to su memorijske kartice koje uređaji u našim glavama uspevaju da učitaju i prepoznaju kao sopstvene podatke, istinite i validne za naš sistem vrednosti i da ih usvoje kao instrukiciju koja nas upućuje šta treba da uradimo. Obično se radi o tome da treba da preduzmemo neki rizik i uradimo upravo ono što smo sve vreme znali da treba da uradimo.

Ako stalno radiš ono što uvek radiš, stalno ćeš dobijati rezultate koje uvek dobijaš. Jasno je kao letnji dan u podne. Ako hoćeš da postigneš rezultat koji ima tvoja konkurencija, moraćeš da shvatiš šta to oni čine drugačije i bolje od tebe i da pokušaš da pronađeš neki svoj novi način, drugačiji i bolji. Dobre recepte treba prepisivati, ali lični tajni sastojci su neophodan deo svakog specijaliteta.

Ako dobiješ mesto u svemirskom brodu, ne pitaj kakvo je to mesto – ukrcavaj se i leti. Priliku da se baviš poslom iz snova verovatno nećeš osvojiti iz završne, nego iz početne pozicije. Ako počneš kao noćni čuvar u fabrici automobila koji te fasciniraju i čijom proizvodnjom želiš da se baviš, to je korak ka poslu iz snova. Ništa te ne sprečava da postaneš vlasnik ili suvlasnik fabrike, samo nastavi da uočavaš prilike i zauzimaš mesta koja se nude.

mudrosti 4 Mudrosti koje će vas inspirisati da PRIHVATITE rizik (1. deo)
Comments