Nikad nećeš biti potpuno spreman, zato ne oklevaj. Onaj osećaj kad pomisliš da uopšte nisi siguran da li si dorastao zadatku i da li ćeš uspeti ili potpuno omanuti. Samo prođi kroz taj trenutak sumnje, jer nikada nećeš biti spremniji nego onda kad se prilika ukazuje.

Kad već nešto smišljaš, smisli nešto veliko. Ne postoji razlika u velikim i malim ciljevima – od dostignuća te jedino deli realizacija. Pa kako možeš da ostvariš nešto malo, tako možeš i nešto veliko. Seti se Jodine lekcije mladom Skajvokeru na močvarnoj planeti – iako uspeva da podigne kamenje on misli da je nemoguće uz pomoć sile podići letilicu iz močvare, jer je prevelika, a Joda mu pokaže da nije bitna veličina, nego sila.

Ako ne zaigraš, ne možeš da pobediš u igri – to je kao iz onog vica o Piroćancu koji očekuje da izvuče sedmicu na lotou, a nije uplatio listić. Dakle, možete sedeti i razvijati strategije, praviti opsežne planove i beskrajno razmišljati o svemu što možete učiniti, ali ako ne uđete u igru i ne pokupite karte koje su vam podeljene, nećete moći ni da igrate, ni da pobedite.

mudrosti 2 Mudrosti koje će vas inspirisati da PRIHVATITE rizik (1. deo)
Comments