Vežbanje

Pošto nema odlaska u teretanu, na trčanje i vožnju biciklom, vreme je da pronađete one tegove koji skupljaju prašinu iza ormara, ili one flaše koje ste punili peskom, kada ste hteli da se malo oblikujete pre nego što krenete u teretanu i da se posvetite kućnom vežbanju. Uz muziku je zabavnije.

Zabava

Pored mnogih korisnih stvari koje možete raditi u izolaciji, možete i da se zabavljate – pogledajte sve one serije i filmove koje ste propustili, jer niste imali vremena da ih gledate, igrajte video-igrice, pridružite se onlajn igračima pokera, preferansa, pohađajte dejting sajtove (ima mnogo usamljenih i uplašenih u ovom trenutku).

zabava 734x1024 Muške zanimacije u doba izolacije

Struktuiranje vremena i prostora

Radite različite stvari u različitim prostorijama ili mestima u sobi – ako već ne izlazite, određivanjem kutka za rad (radni sto, kompjuter, stolica), kutka za odmor (kauč, fotelja, TV, laptop), prostora za vežbanje (u spavaćoj sobi ili hodniku, pred ogledalom), obezbedićete sebi održavanje dnevne rutine i organizacije. Takođe, držite se vremenskog rasporeda i nemojte zameniti dan za noć i izgubiti pojam o tome da li je radni dan ili vikend, pre ili posle podne. Odredite sate za rad i učenje (u radnom prostoru), vreme za odmaranje i opuštanje, kao i vreme za vežbanje – struktuirajte sami svoje vreme i svoj prostor, organizujete sebi rutinu i pridržavajte se. Dobra organizacija je pola posla, a i osnova za samopouzdanje, sprovođenje samodiscipline i smisleno korišćenje samoizolacije.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments