Mudrosti grčkih filozofa

Prepoznaj signale da ona više ne želi da bude sa tobom

Šta ona želi (i ne želi) da čuje u krevetu

Style in action: Outfit za trening

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Paris Brosnan, sin poznatog glumca, započeo modeling karijeru

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

1/3

Želiš da uspeš, želiš da budeš srećan, želiš dobru vezu – želiš sve dobre stvari, kao i sav normalan svet. Ali za dobre stvari je potrebno da se dobro potrudiš i da budeš svestan načina na koje sam sebe sabotiraš. Možda ti to i znaš, ali ne voliš baš da razmišljaš o tome, a i to je način na koji izbegavaš da daš sve od sebe – za sebe i za svoje buduće dobro.

Lenj si

Mrzi te. Da se pokreneš, da nešto učiniš, da preduzmeš na vreme korake koji bi ti skratili put, ili ti uštedeli cimanje preduzimanja u poslednjem trenutku. Kad kreneš, onda umeš i možeš i obrušavaš se na posao sa odlučnošću i snagom. Ali ako se pokrećeš samo kad si primoran, onda nemaš dovoljno vremena da sve odradiš onoliko dobro, koliko bi mogao, kad bi svoje snage raspodelio i isplanirao neke poteze. U svemu ima dosadnih i napornih stvari koje moraš da odradiš – i u poslu koji voliš, kao i u svakom zadovoljstvu koje sebi treba da prirediš. Jednostavno ništa ne ide dovoljno dobro i samo od sebe, ako se ne uključiš i ne potrudiš. Ali svaki put kad prevaziđeš lenjost i mrzovolju, bićeš sebi zahvalan zbog toga.

Nemaš prioritete

Nemati mnogo mogućnosti, talenta, razumevanja i interesovanja, ponekad je bolje nego imati ih previše. Jer kad te sve zanima, sve bi hteo i sve bi mogao, ne uspevaš da se fokusiraš i da odabereš jednu stvar na koju ćeš usmeriti svoju energiju i kojom ćeš se baviti, dok ne dođe red na sledeću. Nedostatak fokusa je najveći problem mnogih pametnih, talentovanih i energičnih osoba, koje bi mogle mnogo da postignu kad ne bi pokušavale da podele svoju pažnju na deset stvari, nego da je usmere na jednu. Vežbaj. Možda ti je dosadno da se baviš samo jednom stvari, ali taj osećaj je ono što te vodi u sabotažu samog sebe. Radi samo jedno, iako ti je dosadno – disciplinuj se.

blog 29 Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Wannabe TV

Editors choice