Kratki stilski saveti za muškarce

“Tajne” koje Facebook zna o svakom svom korisniku

Kineski zid polako nestaje

Modna pravila koja bi trebalo redovno da kršiš

Workout with models: Vežbe uz koje možeš lako da održiš zategnuto telo (VIDEO)

Da li si čuo za TABATA trening?

Kako da nosiš trendove 90-ih?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Naučnici upozoravaju – manje od osam sati sna nas ubija

Tvoj posao šteti tvojoj koži – evo i kako

Kako da odabereš savršen oblik naočara za sebe?

Neverovatne ilustracije koje dokazuju da živimo u “ludom” svetu

Ovi poznati filmski likovi nastali su po uzoru na stvarne ličnosti

Zapanjujući zakoni privlačnosti za koje nisi znao

Znakovi koji ukazuju da je potrebno da napraviš izmene u svom stilu

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

1/3

Želiš da uspeš, želiš da budeš srećan, želiš dobru vezu – želiš sve dobre stvari, kao i sav normalan svet. Ali za dobre stvari je potrebno da se dobro potrudiš i da budeš svestan načina na koje sam sebe sabotiraš. Možda ti to i znaš, ali ne voliš baš da razmišljaš o tome, a i to je način na koji izbegavaš da daš sve od sebe – za sebe i za svoje buduće dobro.

Lenj si

Mrzi te. Da se pokreneš, da nešto učiniš, da preduzmeš na vreme korake koji bi ti skratili put, ili ti uštedeli cimanje preduzimanja u poslednjem trenutku. Kad kreneš, onda umeš i možeš i obrušavaš se na posao sa odlučnošću i snagom. Ali ako se pokrećeš samo kad si primoran, onda nemaš dovoljno vremena da sve odradiš onoliko dobro, koliko bi mogao, kad bi svoje snage raspodelio i isplanirao neke poteze. U svemu ima dosadnih i napornih stvari koje moraš da odradiš – i u poslu koji voliš, kao i u svakom zadovoljstvu koje sebi treba da prirediš. Jednostavno ništa ne ide dovoljno dobro i samo od sebe, ako se ne uključiš i ne potrudiš. Ali svaki put kad prevaziđeš lenjost i mrzovolju, bićeš sebi zahvalan zbog toga.

Nemaš prioritete

Nemati mnogo mogućnosti, talenta, razumevanja i interesovanja, ponekad je bolje nego imati ih previše. Jer kad te sve zanima, sve bi hteo i sve bi mogao, ne uspevaš da se fokusiraš i da odabereš jednu stvar na koju ćeš usmeriti svoju energiju i kojom ćeš se baviti, dok ne dođe red na sledeću. Nedostatak fokusa je najveći problem mnogih pametnih, talentovanih i energičnih osoba, koje bi mogle mnogo da postignu kad ne bi pokušavale da podele svoju pažnju na deset stvari, nego da je usmere na jednu. Vežbaj. Možda ti je dosadno da se baviš samo jednom stvari, ali taj osećaj je ono što te vodi u sabotažu samog sebe. Radi samo jedno, iako ti je dosadno – disciplinuj se.

blog 29 Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Wannabe TV

Editors choice