Suviše si izolovan

Ne možeš da se izdvojiš i zabarikadiraš i da organizuješ svoj život tako da sve možeš sam, da ti ničija pomoć ne treba i da tvoje vreme i akcije ne zavise ni od koga. Uvek ćeš se naći u situaciji da nekog čekaš da nešto uradi, da bi ti mogao da uradiš svoj deo, ili da zbog nekog moraš od nečeg da odustaneš ili promeniš svoje planove i prilagodiš se. Treba da budeš sposoban da to stalno radiš – da sarađuješ sa ljudima, izlaziš im u susret, pružaš i tražiš pomoć i saradnju.

Plašiš se odbijanja

Ako ništa ne pokušaš, nikome ništa ne ponudiš i ništa ne tražiš, nećeš nikada biti odbijen. Ali tako ti se sigurno uopšte ništa neće desiti – ni loše, ni dobro. Osim što će te život naterati da se suočiš sa svojim strahovima – ili ćeš zastraniti i odlepiti.

Previše lako odustaješ

Probaš samo da bi imao opravdanje pred sobom – eto probao sam i ne ide. Ali ti si unapred rešio da ti ne ide i to što kao pokušavaš, radiš s pola srca i bez prave volje. Sabotiraš sebe u startu, odustajući posle prve prepreke. Nije predviđeno da bude lako i da odmah uspe, nego da ti testiraš svoju upornost i istrajnost. Nikad ne odustaj.

blog 36 Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost
Comments