Najčešće sami sebi kvarimo uživanje u životu, uzimajući stvari koje imamo i koje smo postigli zdravo za gotovo, prepuštajući se strahovima i brinući zbog stvari koje se verovatno nikad neće dogoditi. Pokušajte da razmišljate o nekim stvarima na ovaj način:

Svakog jutra, pre nego što dohvatite svoj telefon, samo pomislite – živ sam. Ovu činjenicu, zbog koje bi trebalo svakog dana da budemo zahvalni, mi uzimamo zdravo za gotovo, a ovo je način da to prestanemo da radimo.

Kad grlite nekog ko vam je drag, unesite se za trenutak potpuno u taj osećaj i uživajte u tome što je draga osoba topla u vašem zagrljaju, diše i oseća isto što i vi.

Kad počnu da vas opterećuju razmišljanja o tome šta je, kako je i zašto je neko drugi postupio i da vam kvare raspoloženje, setite se da ta osoba verovatno uopšte ne troši ni trenutak razmišljajući o vašim akcijama.

Stalno tražite razloge da kažete “hvala” – ne zato što treba da budete ljubazni, nego zato što izražavanje zahvalnosti oplemenjuje i širi kapacitete vašeg srca i zbog nje se dobro osećate.

razmisljanja 1 Načini razmišljanja koji će vam pomoći da VIŠE uživate u životu
Comments