Budite prisutni. To nije lako i ne traje dugo, ali ako stalno podsećate sebe – budi prisutan, budi prisutan, budi prisutan – uspevaćete češće i duže da budete potpuno prisutni u sadašnjem trenutku.

Kad uhvatite sebe kako osuđujete druge zbog njihovog ponašanja, načina života, reči i postupaka, zaustavite se i počnite da razmišljate o tome zašto to vama smeta, odnosno, kakve to veze ima sa vama. Otkrićete da je to nešto što biste i sami hteli da radite, ali ne možete, jer niste dovoljno slobodni, hrabri, uporni, prodorni, samopouzdani… Praktikujući ovakav način razmišljanja, upoznaćete sebe bolje, otkriti svoje slabosti i bolje se usredsrediti na svoje motive, sposobnosti i mogućnosti. Sve manje ćete druge posmatrati na kritički i osuđujući način, a više ćete se baviti sobom.

Recite ljudima zašto mislite da su sjajni, koje njihove osobine najviše cenite i zbog čega ih poštujete i divite im se. Osećaćete se fantastično kad vidite kako reaguju.

Podsetite se da treba da budete ljubazni prema drugima, čak i kad oni nisu ljubazni prema vama – jer ćete se osećati loše ako uzvraćate istom merom i spuštate se na njihov nivo.

razmisljanja 2 Načini razmišljanja koji će vam pomoći da VIŠE uživate u životu
Comments