Oni ne „sinuju“, nego odgovaraju na poruke, makar odgovor bio „u gužvi sam“, ne dovode svoje devojke u situaciju da ne znaju šta da misle i kako da tumače neko njihovo ponašanje, ili ćutanje. Ne ostavljaju svoje devojke u dilemi oko toga koje mesto zauzimaju u njihovom životu – one znaju da su najvažnije, da su voljene, vrednovane, poštovane, zaštićene, da imaju pored sebe muškarca kome je zaista stalo.  

Najbolji momci nemaju pogrešne predstave o slobodi, ljubavi, vezanosti – oni prihvataju obaveze i odgovornost koje odnos zahteva, zato što prihvataju obaveze i odgovornosti za sve aspekte svog života i zato što znaju da je čovek slobodan tačno onoliko koliko je odgovoran. 


Oni razgovaraju sa svojim devojkama i prave planove o budućnosti, oni se obavezuju na vernost i posvećenost, oni ne beže od teških razgovora i delikatnih tema, iskreni su i neposredni. 

Oni nisu vanzemaljci, nisu ekstremi i junaci iz bajke. Oni postoje. Možda ih nema mnogo, ali sve je više momaka koji shvataju kako odnosi treba da se neguju i koliko je ljubav važna i zahtevna. To je zaista evolutivni napredak za čovečanstvo, dobri momci su dokaz da se evolucija nastavlja. Oni su odmakli daleko od patrijarhalnih okvira, stekli su senzitivnost i prihvatili osećajnost, a da nisu izgubili svoje muške odlike i vrednosti. Ne plaše se ranjivosti, iskazuju osećanja i viteški su spremni da učine sve za svoju ljubav. Oni znaju da neće imati prilike da vitlaju mačem i obaraju protivnike na turnirima, u čast svoje dame, pa zato zbog svojih dama rade mnogo smislenije stvari – i rade to svakodnevno. 

Oni poznaju vrednost malih gestova, kojima na hiljadu načina saopštavaju svoja osećanja i iskazuju svoju posvećenost. 

Naslovna fotografija: instagram.com/loveandwildhearts/

Brankica Milošević 

Comments