Nikada nije kasno da naučite teše životne lekcije, koje su redovno veoma jednostavne, samo su teške za prihvatanje, jer zahtevaju rušenje iluzija. Što ranije srušite iluzije, duže ćete biti srećni, a dvadesete su pravo vreme da savladate lekcije, koje će vam omogućiti da blistate sa trideset i da vam sve bude lepše i jednostavnije, nego onima koji su se opirali i živeli u zabludi.

Razlika između ljubavi i kompatibilnosti

Razlika postoji, ali bez jednog i drugog u kompletu, veza ne može da opstane. Ako postoji ljubav, a nema kompatibilnosti, razmirice će se pretvoriti u mučenje i frustraciju, ako postoji kompatibilnost, a nema ljubavi, onda je to samo lepo prijateljstvo. Kad na vreme naučite šta da tražite u partnerstvu, imate više vremena da to i pronađete.

Najteže lekcije koje su srećni tridesetogodišnjaci naučili sa 202 Najteže lekcije koje su srećni tridesetogodišnjaci naučili sa 20 (1. deo)

Razvijanje samodiscipline

Neophodno je da bi se napravila razlika između stava “nisam za to raspoložen” i “nisam za to sposoban” jer možda ćete radije sebi reći ovo prvo, dok se zapravo radi o ovom drugom. A možda ćete biti ubeđeni da je u pitanju ovo drugo, dok ste zapravo samo lenji i neorganizovani.

Priznanje da niste u pravu

Dovoljno je da naučite da to priznajete sebi. Tako razvijate svest da je istina mnogo važnija od toga ko je u pravu i učite da učite iz sopstvenih grešaka.

Comments