Taktičnost

I najneprijatnije istine možete saopštiti na pristojan i taktičan način, ako ne čekate da se u vama nakupi bes, nego razrešavate probleme u odnosima čim se pojave. Na ovaj način poštujete sebe i izazivate poštovanje drugih, jer ste dobronamerni, ne želite nikoga da uvredite i povredite, ali ne želite ni da prećutkujete probleme i nesporazume. Taktičnost je delom talenat, ali je i veština koja se može donekle savladati. Što bolje njome ovladate, imate veću ličnu moć, bolje kontrolišete emocije i imate čiste odnose sa ljudima.

Najteže lekcije koje su srećni tridesetogodišnjaci naučili sa 204 Najteže lekcije koje su srećni tridesetogodišnjaci naučili sa 20 (1. deo)

Ekonomska nezavisnost

Kad u mladosti naučite da možete da zaradite novac i da je to pitanje vašeg ličnog angažovanja i ispravnog stava, više nikada nećete dozvoliti da budete ograničeni platom i da razmišljate kako je to sve što imate, već ćete uvek težiti da smislite kako možete da radite bolje, mudrije, efikasnije i da zaradite više.

Korišćenje svoje mladosti za sazrevanje

Oni koji u dvadesetim shvate da ne mogu i ne žele da zauvek imaju dvadeset, posvećuju se svom sazrevanju, jer žele da postanu ono što mogu da budu, da razviju svoje potencijale i usmere svoje kapacitete konstruktivno, da ucrtaju svoj put dok su mladi i sveži. Možda u okolini (a najčešće među najbližima) imaju patetične primere „večitih dečaka“ i nikako ne žele da postanu takvi.

Pročitajte još i ovo:

Preporuke duhovne prakse: Ovih 5 stvari NE otkrivajte o sebi

Šta to rade DRUGAČIJE oni koji neuspeh shvataju kao izazov

Stvari koje razumeju SAMO tvrdoglavi 

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu

Izvor fotografija: www.thefashionisto.com

Brankica Milošević

Comments