Nisi sam

Kada si na dnu i ne vidiš izlaz, osećaš se kao divlja životinja u zamci i svi su potencijalni neprijatelji. Ali, uvek se pojavi neko ko te razume, ne osuđuje te i tu je za tebe. Možda to nije neko blizak, nego neko sasvim nepoznat, ko je prošao isto što i ti i koga “slučajno” (jer slučajnost ne postoji) nađeš na društvenim mrežama, ili negde upoznaš. Bol čini da se osećaš izdvojeno od ostatka sveta, ali činjenica je da je veliki deo tog sveta doživeo i preživeo isto što i ti – nikada nisi sam u svojoj muci.

Dok imaš sebe, imaš sve 

I kada ti se čini da si sve izgubio, dok imaš sebe, možeš da kreneš ispočetka. To ti niko i ništa ne može oduzeti.

Tvoj životni put je samo tvoj

Moraš da radiš stvari na svoj način. Mnogi mudri saveti mogu delovati veoma razumno i praktično i mogu ti pomoći, ako su u skladu sa tvojim vrednostima i istinom. Ali, kad pokušaš da postupaš kao drugi, otkriješ da to ne radi za tebe. Ipak, putem takvih pokušaja približavaš se shvatanju i praktikovanju svog načina.

Šta je uspeh za tebe 

Svako ima svoju verziju uspeha. Ono što jedna osoba smatra uspehom, drugoj uopšte nije važno. U teškim trenucima, otkrivaš šta je tebi najvažnije i šta za tebe znači uspeh.

Sve će biti u redu 

Dato ti je samo onoliko koliko možeš da podneseš i poneseš. A dato ti je i da naučiš da ne nosiš sve što ne moraš i da se rasterećuješ. I tako znaš da će sve biti u redu. Ne sutra i ne brzo, ali doći će vreme kada ćeš moći da se oslobodiš svog tereta.

Naslovna fotografija: instagram.com/jaimetoutcheztoi

Brankica Milošević 

Comments