Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

1/2

Da bi bio uspešan, treba da budeš organizovan, vredan, disciplinovan, pozitivan – a ovo su navike koje sve to olakašavaju i koje treba da usvojiš.

Sastavljanje liste

Svake večeri napravi listu obaveza i zadataka za sutra. Sve što treba ili želiš da uradiš, zapiši. A sledećeg dana kreni redom i precrtavaj jedno po jedno sa te liste. Ovo će ti brzo postati navika, a ona služi tome da usvojiš delovanje korak po korak ka ostvarenju cilja, odnosno, da radiš sistematski, spremno i prema prioritetima. Kao što praviš dnevnu listu, možeš da praviš mesečnu, kvartalnu, godišnju – tako širiš svoje granice i praktikuješ sistem “korak po korak” na višem nivou.

Odmor i zdrav san

Da bi bio produktivan i bistre glave, potrebno je da budeš odmoran, a to znači da praktikuješ uredan život. Igranje igrica do pola noći, ili spontana pijanka usred radne nedelje, oduzeće ti energiju i fokus. Uspešni ljudi ne dozvoljavaju sebi takve ispade, jer znaju koliko vredi zdrav san. Važno je da znaš da se ćelije mozga regenerišu tokom sna i da je odmor neophodan i tvom telu i tvom umu.

Ne preuzimaj previše obaveza

Treba dobro da poznaješ svoje kapacitete i sposobnosti i navike u radu – ako si spor i temeljan, teško ćeš se ubrzati i promeniti ritam, jer to nije tvoj optimalni radni tempo. Da bi se osećao dobro i izbegao greške, dobro proceni možeš li da prihvatiš neku novu obavezu, ili organizuj tim za podršku i podeli obaveze sa njima.

Wannabe TV

Editors choice