Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Kad vežbaš i vežbaš, a mišići ne rastu

Savremen muškarac, ekološka svest i moda

Liam Payne x Hugo Boss: Kolekcija koja će ti se dopasti!

Kako da nosiš najzahtevnije “muške” boje sa stilom

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

1/2

Da bi bio uspešan, treba da budeš organizovan, vredan, disciplinovan, pozitivan – a ovo su navike koje sve to olakašavaju i koje treba da usvojiš.

Sastavljanje liste

Svake večeri napravi listu obaveza i zadataka za sutra. Sve što treba ili želiš da uradiš, zapiši. A sledećeg dana kreni redom i precrtavaj jedno po jedno sa te liste. Ovo će ti brzo postati navika, a ona služi tome da usvojiš delovanje korak po korak ka ostvarenju cilja, odnosno, da radiš sistematski, spremno i prema prioritetima. Kao što praviš dnevnu listu, možeš da praviš mesečnu, kvartalnu, godišnju – tako širiš svoje granice i praktikuješ sistem “korak po korak” na višem nivou.

Odmor i zdrav san

Da bi bio produktivan i bistre glave, potrebno je da budeš odmoran, a to znači da praktikuješ uredan život. Igranje igrica do pola noći, ili spontana pijanka usred radne nedelje, oduzeće ti energiju i fokus. Uspešni ljudi ne dozvoljavaju sebi takve ispade, jer znaju koliko vredi zdrav san. Važno je da znaš da se ćelije mozga regenerišu tokom sna i da je odmor neophodan i tvom telu i tvom umu.

Ne preuzimaj previše obaveza

Treba dobro da poznaješ svoje kapacitete i sposobnosti i navike u radu – ako si spor i temeljan, teško ćeš se ubrzati i promeniti ritam, jer to nije tvoj optimalni radni tempo. Da bi se osećao dobro i izbegao greške, dobro proceni možeš li da prihvatiš neku novu obavezu, ili organizuj tim za podršku i podeli obaveze sa njima.

Wannabe TV

Editors choice