Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

Navike koje će ti pomoći na putu do uspeha

Zapisuj

Ne pokušavaj da zapamtiš, nego zabeleži – snimi, pošalji sebi poruku, koristi rokovnike i podsetnike u telefonu (koji god način da ti najviše odgovara). Nema potrebe da se opterećuješ pokušajem da zapamtiš i mogućnošću da zbog preopterećenosti zaboraviš i da se posle osećaš loše zbog toga.

Postavi sebi ciljeve

Između tebe i tvog cilja stoji samo put koji treba da pređeš. Zamisli taj put kao stazu za orijentiring – imaš obeležene lokacije do kojih treba da stigneš usponom, kroz šumu, preko reke, kroz tunel. Razne prepreke i otežavajuće okolnosti su na tom putu, ali ti znaš kuda ideš, a to je najvažnije – da znaš zašto nešto radiš i šta hoćeš time da postigneš.

Kad se zaglaviš na jednom zadatku, pređi na drugi

Kad te neke prepreke zaustave, tako da ne možeš da ih razrešiš, premostiš, zaobiđeš, jednostavno ostavi taj zadatak i pozabavi se nekim drugim. To nije odustajanje, nego davanje vremena umu da procesuira problem. Rešenja se najčešće pronađu kad pritisak popusti i kad je pažnja usmerena na nešto drugo.

Poštuj svoje vreme

Ako poštuješ svoje vreme, umećeš da poštuješ i tuđe – bez kašnjenja, bez otkazivanja u poslednjem trenutku (ispaljivanja), bez odugovlačenja. Ukoliko te neko dovodi u situaciju da čekaš – nemoj. Prosto nastavi sam i tako pokaži saradnicima i saigračima da će ispasti iz priče, ako ne poštuju tvoje (i svoje vreme). Uspešni ljudi ne kasne i ne čekaju.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice