Oni su možda radoholičari i perfekcionisti, stalno spremni na akciju i nikad ih ništa ne mrzi – prosto su dosadni koliko su motivisani, a ponekad su i naporni. Ali od njih može mnogo da se nauči.

Oni stalno uče

Učenje novih stvari kao i osvežavanje i unapređivanje onoga što već znaju, to je za njih izazov i zadovoljstvo. Oni nemaju nikakav otpor prema učenju i u tome je sva razlika – shvatili su ono što ti možda još nisi. Svako znanje je dragoceno, sve što ne znaš može se naučiti, sve što znaš, možeš da produbiš i proširiš, za svoje sopstveno dobro. Ti si taj kome je potrebno i kome se isplati da nauči sve što može.

Razvili su rutinu

Pojam rutine obično ima negativan kontekst, ali zapravo, rutina je važna i neophodna. Ona čini dnevnu strukturu, oko koje organizuješ sve svoje aktivnosti. Veoma motivisani ljudi, koji uvek streme akciji i postignuću, imaju razvijenu rutinu – oni znaju kakav im je dnevni raspored od trenutka kad ustanu, dok ne legnu i na osnovu toga raspoređuju i preraspodeljuju svoje prioritete. Organizacija zaista čini polovinu dobro obavljenog posla.

karijera 12 Navike koje neguju veoma motivisani ljudi
Comments