Nalaze produktivne načine da kanališu stres

Možda je to svakodnevno vežbanje, ili prekidanje posla na deset minuta, zarad dubokog disanja ili brze šetnje oko bloka, da razbistre mozak, slušanje muzike ili sviranje – oni nikada ništa ne razbiju i ne unište zato što su pod stresom, ne inate se i ne nastavljaju posao koji im ne ide, ne probijaju barikade na silu, ne udaraju glavom o zidove. Jer su konstruktivni, a ne destruktivni.

Praktikuju vizuelizaciju

To ne znači da treba da radiš manje, jer zamišljaš da si nešto već postigao – a to je ono što možda ti misliš da su dobiti vizuelizacije. Vizuelizacija služi da stvoriš jasan osećaj da je moguće ono što želiš da postigneš i da motivišeš sebe da ne odustaješ i da istrajno i vredno radiš.

Znaju kada i koga da slušaju

Oni su otvoreni za savete i pomoć od onih koji imaju iskustva i mogu da im daju korisne smernice, ali takođe znaju i da ne se isključe i distanciraju od onih za koje znaju da bi voleli da vide njihov neuspeh. Ponekad čak i oni koji imaju najbolje namere, ne zaslužuju pažnju, jer to što imaju da kažu, tiče se njih i važi za njih. Visoko motivisani ljudi ne greše u ovoj selekciji – odmah prepoznaju koristan savet i odmah se distanciraju od svega što im je samo suvišna informacija i remeteći faktor.

karijera 4 Navike koje neguju veoma motivisani ljudi
Comments