Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Blog

Ne treba vam detaljan plan za ono što zaista želite

1/2

Da biste dobili ono što zaista želite, treba da budete svesni svojih izbora i da delujete sa namerom, umesto da vama upravljaju nesvesni motivi. Razmislite o poslednjem životnom izboru koji ste napravili – da li ste to učinili namenski, ili ste samo postupali impulsivno? Da li je ispalo onako kako ste očekivali? Ako nije, šta možete da promenite kada sledeći put budete donosili važnu odluku? Da li ste spremni da preispitate svoje izbore, pre nego što stupite u akciju? 

Možete imati životni plan, razrađen u svim detaljima i podeljen na faze u realnom vremenu – ali ponekad život ima za vas sasvim drugi plan. Često, vaši planovi se donekle podudaraju sa onim što vam je zaista potrebno, a tada imate iskustvo ispunjavanja želja na način drugačiji od onog što ste očekivali. A to često bude bolje, realnije i stabilnije od onog što ste vi mogli da smislite. 


Ne morate planirati svoj život detaljno da biste ostvarili ono što želite, jer planiranje ne funkcioniše uvek, zbog nepredviđenih okolnosti. A one mogu nastati iz izbora koje ste pravili u prošlosti, mogu biti karmičke lekciije koje treba da savladate, ili koje kreirate da biste konačno razrešili obrasce koji se ponavljaju. Ne treba vam detaljan plan – dovoljno je da znate pravac u kome idete, da znate šta vam je najvažnije u životu i da su vaše unutrašnje vrednosti usklađene sa vašim postupcima i akcijama. 

Trebalo bi da pratite tok svog života, umesto da uporno veslate protiv struje, fiksirani za ideje o tome da se ono što hoćete nalazi na drugoj obali. Možda i jeste tamo, ali kilometrima niže, kuda će vas tok sam dovesti i struje upraviti, ako im dopustite da delaju, ako sarađujete sa njima, ako čitate znakove koji vam govore da se ne opirete, već da pustite. Potrebno je mnogo hrabrosti, discipline i prakse za to – čak mnogo više nego što je potrebno za sprovođenje planova i borbu sa svim preprekama (koje ne vidite kao smernice i znakove pored puta). 

Wannabe TV

Editors choice