Da biste dobili ono što zaista želite, treba da budete svesni svojih izbora i da delujete sa namerom, umesto da vama upravljaju nesvesni motivi. Razmislite o poslednjem životnom izboru koji ste napravili – da li ste to učinili namenski, ili ste samo postupali impulsivno? Da li je ispalo onako kako ste očekivali? Ako nije, šta možete da promenite kada sledeći put budete donosili važnu odluku? Da li ste spremni da preispitate svoje izbore, pre nego što stupite u akciju? 

Možete imati životni plan, razrađen u svim detaljima i podeljen na faze u realnom vremenu – ali ponekad život ima za vas sasvim drugi plan. Često, vaši planovi se donekle podudaraju sa onim što vam je zaista potrebno, a tada imate iskustvo ispunjavanja želja na način drugačiji od onog što ste očekivali. A to često bude bolje, realnije i stabilnije od onog što ste vi mogli da smislite. 


Ne morate planirati svoj život detaljno da biste ostvarili ono što želite, jer planiranje ne funkcioniše uvek, zbog nepredviđenih okolnosti. A one mogu nastati iz izbora koje ste pravili u prošlosti, mogu biti karmičke lekciije koje treba da savladate, ili koje kreirate da biste konačno razrešili obrasce koji se ponavljaju. Ne treba vam detaljan plan – dovoljno je da znate pravac u kome idete, da znate šta vam je najvažnije u životu i da su vaše unutrašnje vrednosti usklađene sa vašim postupcima i akcijama. 

Trebalo bi da pratite tok svog života, umesto da uporno veslate protiv struje, fiksirani za ideje o tome da se ono što hoćete nalazi na drugoj obali. Možda i jeste tamo, ali kilometrima niže, kuda će vas tok sam dovesti i struje upraviti, ako im dopustite da delaju, ako sarađujete sa njima, ako čitate znakove koji vam govore da se ne opirete, već da pustite. Potrebno je mnogo hrabrosti, discipline i prakse za to – čak mnogo više nego što je potrebno za sprovođenje planova i borbu sa svim preprekama (koje ne vidite kao smernice i znakove pored puta). 

Comments