Ali takav način razmišljanja – obraćanja pažnje na znake, svest o kosmičkoj inteligenciji čiji ste deo i koja bolje od vas poznaje svrhu vašeg života i nastoji da vas vodi putevima kojima treba da idete da biste je ispunili – osnažiće vas za krizne situacije. Lakše ćete se suočavati sa događajima koji su van vaše kontrole, povećaćete svoju osetljivost na poruke Univerzuma, bolje ćete razumeti lekcije koje su vam namenjene. Moći ćete (bar povremeno) da sagledate širu sliku u nastajanju i da osetite poverenje u put kojim se krećete – on se odmotava pred vama i vodi vaše stope, sam put, a vaše planirane akcije i priželjkivani događaji menjaju se i prilagođavaju tom putu. To se zove spontanost. 

Kada jednom poverujete u sebe, u to da ste vođeni i zaštićeni, da vaš život ima smisla i da samo treba da ga živite, možete rizikovati da ostanete otvoreni i radoznali, da spontano reagujete na svet oko sebe i osećate čuđenje i divljenje pred iskustvima koja proživljavate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brandon Good (@goodbhavior)


Planiranje detalja vašeg života uklanja spontanost i unosi prividnu sigurnost. Ali, sigurnost vam je potrebna ako u prošlosti imate traumatična iskustva, ispunjena bolom i žaljenjem. To znači da vaši planovi za budućnost nose energiju vaše prošlosti, a to nije put napred, to je začarani krug. Pusitite prošlost, iscelite se od proživljenog bola, povratite veru u sebe i u život. Ponekad se najbolje stvari dešavaju kada ste potpuno nespremni, kada se uopšte ne trudite da ih dosegnete, ili ste usmereni na neko drugo postignuće, koje se usput transformiše i donosi vam prilike i dešavanja koja uopšte niste mogli da predvidite. 

Život možete planirati samo na kratke staze i do određene mere, jer je neizvesnost i zakon promene ono što donosi lični rast i razvoj. Ne znate ša vas čeka, ako ne rizikujete i napravite „skok vere“, a za to vam je potrebna hrabrost. Odvažite se, rizikujte, imajte poverenja. Možete se susresti sa sobom, sa onim što stvarno jeste, a to je najvrednije postignuće koje čovek može da dosegne – bez ikakvog plana. 

Naslovna fotografija: instagram.com/goodbhavior

Brankica Milošević 

Comments