Ako zaista želite da budete zadovoljni sobom i svojim životom, trebalo bi da smanjite očekivanja. Život vam ništa neće dati, ništa neće učiniti za vas, ali pružiće vam mnogo prilika da vi nešto učinite za sebe i za svoj život. 

Živimo u mraku, svet je mračno mesto, koje treba osvetliti. To je ono što možete da uradite u svakom trenutku, ali to je takođe ono što morate stalno da radite. Jednom osvetljena stvar, daje uvid, ali perspektiva se ne širi i utisak uvida bledi, ako ostanete u mraku. 

Zato sanjajte kroz tamu, ali budite spremni da se probudite i delujete. Da radite ono što je potrebno da svetla ostanu upaljena. Da se posvetite onome što je važno i da energično sledite svoj put. Da negujete saosećanje i osećaj za istinito i ispravno, bez kompromisa. 

Ako zaista želite da budete opušteni, morate dobro da brinete o sebi. Pravite pauze u radu, odmarajte oči i mozak od monitora, krećite se, hranite se zdravo, negujte bliske odnose. Zaista, to je sve što vam je potrebno da budete zadovoljni. Nije vam potreban veliki novac, ni velika kuća, ni fensi auto, nije vam potreban status lovatora i moćnika i ako verujete da ste uskraćeni, jer ne možete da se pridružite „eliti“, pogrešno vam je uverenje. Novac i moć su ispiti na kojima čovečanstvo pada, od početka do danas. Novac i moć deluju u mraku, a lovatori i moćnici su čuvari svetskog mraka. Mogli bi oni mnogo da učine za dobrobit čovečanstva, za paljenje svetla na svim nivoima, mogli bi da upotrebe novac i moć u plemenite svrhe, ali retki to čine. To su oni koji ne pripadaju sistemu, koji postavjaju sopstvena pravila i drže se svojih vrednosti. A to možete i vi, i čak vam nije potreban ni novac ni moć. Usmerite svoje dejstvo na svoj život, na ono na šta možete da utičete – a to je sve ono u čemu učestvujete i što radite svakog dana. 

Comments