Možete imati ljubav, porodicu, posao koji volite, okruženje koje vam je prijatno, prijatelje kojima verujete, a da ne pravite ustupke i kompromise, da ne „prodajete dušu“, niti bilo koji deo svog integriteta. Možete biti zadovoljni i ispunjeni, a da to ne „reklamirate“ na društvenim mrežama – niko ne mora da lajkuje, potvrdi i odobri ono što vama odgovara i što je za vas vrednost i uspeh. 

Samo se držite svetlosti. Pijte dosta vode, spremajte sebi obroke, čistite stan, održavajte redovan kontakt sa svojim roditeljima, zabavljajte se sa svojim prijateljima, iskoristite sve dane odmora, uključite se u neku aktivnost u svojoj zajednici, ispunjavajte obećanja, slušajte, ne osuđujte, pružite pažnju, poštovanje, ljubav, saosećanje. Savladajte sve te veštine i praktikujte ih svakodnevno, one su čuvari svetlosti. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabian Lück (@fabianlueck)

Ako to radite dobro, ljudi će vam verovati, imaćete više odgovornosti i nagrade će biti veće. Živite jednostavno, volite duboko i elementi mraka u vašem životu će se smanjiti, a svetlost će uvek biti upaljena. 

Ne treba vam ništa veliko, epohalno, revolucionarno, da biste ostavili svetlosni trag u svetu mraka. Potrebno je da stalno radite prave stvari, one male, svakog dana iznova, dok vam ne uđu u naviku, dok ne postignete rutinsku izvrsnost. 

Učite svoje lekcije, ne preskačite stepenice, upoznajte svoju prazninu, da biste iskusili punoću. Suočite se sa svojim mrakom, da biste pronašli svetlost. To vam je glavni posao. 

Naslovna fotografija: instagram.com/thesorensen

Brankica Milošević

Comments