Iznesite svoje žaljenje zbog stvari koje ste uradili i prećutali

Niko nije savršen, a lepo je ako neko misli da ste bolji nego što jeste. Ali ako sa prijetljima ne možete biti potpuno iskreni, sa kim možete? Razgovarajte sa prijateljem o svojim blamovima, o momentima kada ste ispali kukavica, kada ste lagali, i o stvarima zbog kojih se stidite. To nije prijatna tema, ali je veoma oslobađajuće poveriti nekome svoje “mračne tajne” i ustanoviti da ih i taj neko ima i da to ne menja ništa u prihvatanju i poverenju koje gajite. Takođe, sledeći put kad budete u iskušenju da uradite nešto neprilično, da nešto sakrijete ili “zabašurite”, zapitajte se zašto to radite – a ako vam treba pomoć da to shvatite, obratite se prijatelju.

zsun fu TL2e9aPgENs unsplash e1596022383919 Neprijatne stvari o kojima bi trebalo da razgovarate sa prijateljima

Razgovarajte o neprijatnim seksualnim iskustvima

Prijatelji često pričaju o seksu, ali to je oblast zabave i hvalisanja, uglavnom. Poverite prijatelju svoja loša i neprijatna iskustva u seksu – budite sigurni da ih i on ima i da bi rado sa nekim podelio svoja osećanja u vezi sa tim.

Očistite svoj odnos od pasivne agresije

Nestruktuirani odnosi su izvor drame i haosa, a u prijateljstvu je mnogo lakše izbalansirati ih i podići odnos na viši nivo, nego u emotivnim odnosima. Umesto da ostajete zbunjeni i da ostavljate stvari nedorečenima i nerazrešenima (i da se povlačite i izbegavate kontakt), iznesite sve načistac. Ako je potrebno da se izvinite, uradite to. Ako vam je potrebno izvinjenje, tražite ga. Ako zbog nečeg želite da pohvalite prijatelja, ne ustručavajte se, nije ljigavo i sentimentalno reći prijatelju “hvala ti” za pomoć i podršku, iako se ona podrazumeva.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments