Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Blog

Neprijatne teme o kojima treba da razgovarate sa prijateljima

1/2

Ponekad vam je prijatelj najbolji terapeut, zato što vas sluša i omogućava vam da čujete sebe. A tako i znate da imate pravog prijatelja, jer on podržava ono pravo u vama, on vas vidi, čuje i nastoji uvek da vas razume, a možete otvoreno da razgovarate i bez traženja hrabrosti u čašici. Ovo su teme o kojima svakako treba da razgovarate, jer su to zajednička teška pitanja za sve ljude, a sa prijateljima je lakše razmatrati ih i razumevati.

Homofobija, rasna pitanja, posebne potrebe

Da, potrebno je da razgovarate o osobama koje vidite i doživljavate kao “drugačije”, o osetljivim grupama u vašem okruženju, ili vašem društvu, da biste zajedničkim snagama raskrinkali predrasude i proširili perspektivu. Svest i osetljivost uvek mogu još da se podignu i uvek ima još stavova koje treba korigovati ili promeniti – i uvek je korisno kad vam neko osvetli stvari iz drugog ugla.

Novac

Novac ima nezgodan običaj da stvara probleme, a mi imamo običaj da izbegavamo da razgovaramo o problematičnim temama. Svako ima ili je imao, neku vrstu problematične novčane situacije, od kredita, preko previsoke alimentacije, do gubitka posla. Kad poznajete novčane prilike, navike i stavove o ekonomskim pitanjima, možete nešto da naučite, ili da više cenite svog prijatelja (i on vas), zbog odnosa prema novcu.

Usamljenost (iako deluje kao da uopšte niste usamljeni)

Možete biti usamljeni u sobi punoj ljudi, pretrpani poslom, u krugu porodice i prijatelja. Možete biti vrlo zauzeti i stalno okruženi ljudima (i bliskim ljudima), pa ipak biti usamljeni. Usamljenost ne dolazi od samoće i nedostatka podsticajnih druženja i sadržaja, već iz osećanja nepripadanja. Ako osećate tu unutrašnju izolovanost, diskonekciju od sveta koji vas okružuje, podelite to sa prijateljem. Možda se i on tako oseća. A možda uspete da se povežete, pa ćete se osećati manje usamljeno i biće vam lakše. Podelite svoju usamljenost sa prijateljem.

Wannabe TV

Editors choice