Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Nije istina da ništa ne stižeš, istina je da nisi dobro organizovan

1/2

Koliko ste puta rekli prijateljima ili porodici da nešto ne možete da učinite jer nemate vremena, a onda kada vas je neko posle pitao šta ste tog dana zapravo radili, vi ste shvatili da nemate nikakav odgovor. Možda ste i nešto učinili tog dana, ali kada ste ga kasnije sagledali iz šire perspektive – sve to je bilo ništa u poređenju sa time koliko vam se činilo da ste zauzeti. U suštini, uglavnom kada mislite da nemate vremena ni za šta u životu, vi ga i te kako imate, samo što ga ne koristite na pravi način. Zato ćemo vam u nastavku teksta razjasniti zašto imate osećaj da vam manjka vremena i kako da se bolje organizujete i iskoristite svoje vreme na način na koji vama najviše odgovara.

Dan počinje jutrom, zato ustanite ranije

Naravno, nećemo vam kao svaki influenser sa YouTubea reći da je potrebno da ustanete pre zore u pet ujutru, ali se slažemo se time da je potrebno da vam dan počne ranije, čak i onim danima kada ne ustajete kako biste otišli u kancelariju. Sasvim je u redu da ustanete između osam i devet sati, ali zaista da ustanete – a ne da ostanete polupospani u krevetu ili spavaćoj sobi, nakon što otvorite oči. Verujte nam, što ranije postanete produktivni, to ćete se bolje osećati i brže ćete završiti sa obavezama isplaniranim za taj dan, a onda ćete se iznenađeno pitati kako je tek četiri popodne i šta sada da radite sa silnim slobodnim vremenom koje vam je ostalo.

Razmislite da li vreme trošite na sebe ili na druge

Ovo je veoma važna stavka o kojoj bi što pre trebalo da razmislite. Kada sami organizujete svoje vreme, i birate kada ćete ga posvetiti sebi a kada ga pokloniti drugima, vama je daleko lakše da se organizujete jer ste zapravo vi ti koji su “u kontroli”. Ipak, onda kada dopustite da drugi upravljaju vašim vremenom i traže od vas “ovo i ono” kada god njima odgovara, vi ćete se osećati kao da vam vreme samo izmiče, a da se toliko trudite da postignete sve. Zato, na vreme razgraničite to kome poklanjate svoje vreme, jer vi to zaista činite svojim izborom, i niko vas na to ne može naterati, i verujte nam – raspored će vam se odmah činiti lakšim.

Wannabe TV

Editors choice