Verujete li da se sve dešava sa razlogom? Možda vam bolna iskustva, gubici i nepravde, govore suprotno, a možda ste stigli dotle da shvatate da su upravo ta najteža iskustva bila najveće lekcije i da bez njih ne biste stigli do nivoa razvoja na kome ste sada.

Šta god verovali, jedno je sigurno – na životnom putu doživljavate uspone i padove, plime i oseke, a ponekad upadnete u vrtlog i vrtite se ukrug, bez jasnog cilja, smisla, izlaza. Međutim, stvari se menjaju kad prihvatite to stanje, jer naša realnost odražava nivo naše svesti, u svakom trenutku. Što više učite, svest se više širi i stvari posmatrate iz drugačije, više perspektive.

I svaki dosegnuti nivo je samo još jedan stupanj razvoja – vaša nova perspektiva nije krajnja tačka, jer se stvari i dalje menjaju sa novim spoznajama i informacijama koje obrađujete na nov način.

U zavisnosti od nivoa svesti, privlačite okolnosti na osnovu sopstvenih uverenja. U stanju ste da donosite bolje odluke, koje utiču na pomak u svim oblastima vašeg života.

Većina ljudi usvaja pristup od spolja ka unutra – kako bi promenila svoje okolnosti, ali ovaj princip teško funkcioniše, jer, ako ne napravite pomak u svojim uverenjima, u svojoj svesti, u svojoj unutrašnjosti, brzo ćete se vratiti starim obrascima (kreirati sputavajuće okolnosti). Prošlost vam je uvek na tragu, ako sa njom ne raščistite unutar svojih uverenja, svog uma i osećanja. Zato pojedini veruju da živimo u hologramskom univerzumu – naš unutrašnji svet se projektuje na spoljašnji. A to znači da sve što vam je suštinski potrebno (za vaš rast i razvoj), sve što vam je namenjeno (lekcije i nagrade), nalazi svoj put do vas – u skladu sa vašim nivoom svesti i stepenom oslobođenosti od obrazaca (ili zarobljenosti u njima).

Najvažnije je ovo – dok radite na sebi, privući ćete bolje okolnosti i to neće biti sudbina. Nadići ćete fatalističko shvatanje da neka viša sila povlači konce i upravlja vašim postupcima i vašim životom. Dobre stvari (bolje okolnosti, napredak u svim životnim aspektima) upravo donosi oslobađanje od takvih ograničavajućih uverenja.

Dakle, kako da „podesite“ sebe, da biste stvorili bolje okolnosti i napredovali u životu?

Comments