Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Osnaži svoju volju i disciplinu

Osnaži svoju volju i disciplinu

1/2

Popuštanje sopstvenim slabostima, ljutnji, lenjosti, preteranoj zabrinutosti, potrebi da odmah stupite u akciju, ne razmišljajući šta činite, ili povlačenju i pasivnosti, onda kada treba da stupite u akciju – veća je prepreka na putu ka uspehu i samoostvarenju, nego bilo kakve teške okolnosti. Zato treba da se bavite osnaživanjem svoje volje i disciplinovanjem svojih slabosti.

Pre svega, treba da utvrdite šta je snaga volje – to je sposobnost da kontrolišete svoje ponašanje i da se ne prepustite impulsima, kao i istrajnost u rešavanju problema i ostvarenju ciljeva. Snagom volje savladavate i menjate loše navike i prevazilazite unutrašnji otpor, kao i spoljašnje prepreke. Samodisciplina najtešnje sarađuje sa vašom voljom, i daje vam čvrstinu koja je potrebna da istrajete, fiziči, emotivno i mentalno, kroz izazove i teške periode. Disciplina je sposobnost da ne prihvatite utehu i trenutno zadovoljstvo, već da svoju energiju posvetite ostvarivanju svojih snova – da odaberete viši cilj i dugotrajan trud, naspram kratkoročnog ispunjenja.

Snagu volje i disciplinu možete ojačati i razviti postepeno, primenjujući neke vežbe i uvodeći ih u svakodnevnu praksu. Vežbajte volju i disciplinu, kao što vežbate mišiće – upotrebljavajte ih i naprežite, suočavajući se sa stvarima koje biste najradije odložili, koje vas mrzi da uradite, neprijatne su vam i dosadne, ili vas plaše i izazivaju nervozu i nesigurnost. Radeći to, uprkos otporu koji osećate, postaje vam sve lakše da prevaziđete taj otpor, a kad uvidite kako uspešno savladavate svoje sopstvene prepreke, sa mnogo više rešenosti i samopouzdanja pristupićete rešavanju (spoljašnjih) prepreka na koje nailazite na svom putu.

Evo nekih jednostavnih vežbi:

Ustupite mesto u prevozu starijoj osobi, trudnici, majci sa detetom, ženi sa kesama – ne samo zato što ste džentlmen i što je to lep gest, nego zato što biste baš rado sedeli tokom čitave vožnje, umorni ste i zauzeli ste mesto. To vam se ne radi, ali uradite. Savladajte otpor tela, uma i emocija.

Wannabe TV

Editors choice