Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Osnaži svoju volju i disciplinu

Osnaži svoju volju i disciplinu

Operite posuđe odmah posle jela – mrzi vas, ostavili biste to za kasnije, ali uradite to odmah, uprkos želji da ostavite sve na stolu i time se pozabavite kasnije.

Kad stignete kući umorni i znojavi, odmah se istuširajte i presvucite, iako biste se samo bacili na kauč ispred TV-a, čekajući da malo dođete k sebi. Kad vam to uđe u naviku, znaćete da možete da pobedite svaku svoju slabost.

Pijete kafu sa šećerom više puta dnevno? Znate da je to suviše šećera i suviše kafe i teško vam je da se odreknete tog zadovoljstva. Pa, prvo smanjite količinu šećera, a onda ga potpuno izbacite, a zatim pijte kafu samo dva puta dnevno. Promena navika je velika pobeda i sprema vas za još veće.

Koristite stepenice umesto lifta uvek kad imate priliku – a ako svakodnevno imate priliku, onda svakodnevno. Osim što će često biti izazov (suviše ste umorni, treba da se penjete šest spratova, ide vam se u wc…) to će vam pomoći da ostanete u formi i bez teretane.

Ograničite sebi vreme koje gubite na društvenim mrežama i surfovanju internetom. Umesto sata koji vam proleti u random otvaranju linkova, čitajte neku knjigu.

Sve su to jednostavne vežbe, za koje vam nisu potrebni nikakvi posebni uslovi i koje će se pretvoriti u dobre navike, osnažiti vam volju i naučiti vas da upravljate sobom i svojim vremenom. Kad znate da možete pobediti sebe, savladati svoje slabosti i otpore, samo zato što ste tako rešili, znaćete to da primenite u svakoj situaciji.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice