Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Osobine nepopularnih i antipatičnih osoba

Osobine nepopularnih i antipatičnih osoba

1/2

Uvek postoji u vašoj blizini ona osoba koja nije baš smarač, ali niko ne voli da se sa njom zadržava u razgovoru, a kad je neko pomene u društvu, nastane kolektivno kolutanje očima. Pa, ako ne znate ko je ta osoba – možda ste vi.

Ja, ja, ja

Kada neko svaku rečenicu započinje sa JA i u svakom razgovoru koji vodi sa drugima priča o sebi i svako pokušaj promene teme jednostavno ignoriše, to nije ni malo simpatično. Zapravo, to je sto posto odbojno. Razgovor je razmena informacija, misli, osećanja, a ne korišćenje druge osobe za izlivanje narcisoidnog otpada.

Kritikovanje, ogovaranje, ismevanje

Ima zanimljivih osoba, koje svoju pakost plasiraju kroz duhovite i inteligentne primedbe i komentare, ali u nekom trenutku čak i oni najbliži toj osobi počnu da se pitaju šta li priča o njima, kad nisu tu.

Kukanje nad sobom

Ovo je jedna od glavnih smaračkih osobina, a takođe spada i u osobine energetskih vampira – kad neko stalno sebe prikazuje kao žrtvu i traži pažnju i odobravanje, drugi nastoje da izbegnu društvo ovakve osobe.

View this post on Instagram

What’s your favorite movie with Ryan Gosling? 🤩

A post shared by NOHOW (@nohow_gentlemen) on

Predrasude i uskogrudost

Ako se neko razbacuje svojim nacionalističkim, seksističkim i diskriminativnim stavovima, on izražava svoju pripadnost pećinskom dobu, a ne savremenom svetu. Ovakva osoba možda uživa poštovanje u krugu onih koji su isto tako “zadrti”, ali ova osobina je krajnje nepopularna u savremenom svetu.

Ulizivanje

Ulizice vole samo oni koji ih vole – a ti što ih vole i sami su krajnje neomiljeni i nepopularni. Svaka ulizica obično nađe svog šefa i onda čine savršeno neomiljen i antipatičan par, a čak ni jedna drugoj ove osobe nisu simpatične. Ulizice imaju manjak samopoštovanja, a oni kojima njihovo ulizivanje prija obično su kotrol-frikovi i rigidne osobe koje pate od kompleksa više vrednosti.

Negativan govor tela

Osobe koje imaju loše držanje, obično imaju i nisko samopouzdanje i samopoštovanje. Loše držanje šalje neprijatnu sliku, koje sama osoba nije svesna, a drugima je neprijatno da je gledaju i obično ne mogu da joj kažu ništa konstruktivno. Komentari tipa “šta si se stis’o”, “ispravi se, čoveče”, “što se tako vučeš” i “živni malo” ukazuju doduše na to da nešto nije u redu sa držanjem osobe, ali deluju agresivno i uvredljivo i svakako ne pomažu da se neko zaista ispravi, pruži korak i živne.

Wannabe TV

Editors choice