Loše izražavanje

Kada neko govori gramatički neispravno i sa upadljivim akcentom, zvuči jednako loše kao i kad mnogo psuje, a obe vrste lošeg izražavanja u kombinaciji odaju neobrazovanu i primitivnu osobu. To samo po sebi nije toliko antipatično, ali ako je takva osoba arogantna i nametljiva, onda jeste.

Upadanje u reč

Kada neko stalno prekida druge dok govore, šalje poruku da mu je ono što sluša dosadno i nazanimljivo, odnosno, da uopšte ne sluša. Loši slušaoci stalno upadaju u reč i time nikako ne obezbeđuju simpatije drugih.

Svađalački stav

Ima ljudi koji su svaku razmenu mišljenja u stanju da pretvore u raspravu i svađu – kao da traže oko čega bi se “natezali” i kao da im je to primaran način komunikacije. Ovakve osobe svi izbegavaju i trude se da ih ne izazivaju, mada to gotovo da nije moguće, njih sve izaziva.

Mračni pesimizam

Mračnjaci koji uvek izražavaju crne slutnje, u svemu vide nešto sumnjivo i uvek izlažu najgore ishode, depresivni su i zamorni i njihovo društvo nikome nije prijatno.

Naporni pozitivizam

Jednako kao mračni pesimizam, postoji i gotovo nasilnički pozitivizam, koji je jednostavno rečeno iritantan – naporni pozitivci stalno svima govore da je sve u redu i da će sve biti dobro i time omalovažavaju njihove probleme i osećanja.

Propovedništvo

Dosadni su i naporni i oni koji drže dugačke monologe o svojim životnim istinama i ponašaju se kao da znaju nešto što ostali ne znaju i kao da su tu da bi ih podučili i prosvetlili.

Foliranje

Foliranti uvek budu “provaljeni” bez obzira koliko sami veruju da su ubedljivi. Obično se foliranti najviše plaše da će njihovo foliranje biti razotkriveno, a taj strah je ono što ostavlja trag koji svako može da prati – do razotkrivanja.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow_gentlemen

Brankica Milošević

Comments