Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Otkrij svoje skrivene talente (čak i ako ne veruješ da ih imaš)

Otkrij svoje skrivene talente (čak i ako ne veruješ da ih imaš)

1/2

Koji su tvoji jedinstveni talentni? Ne veruješ da ih imaš? Pa, možda samo još nisu došli do izražaja.

Svako ima urođene darove, talente, sposobnosti – svako može da pronađe sebe u nekoj aktivnosti u kojoj može da se izrazi, koja ga angažuje i inspiriše i u kojoj može da pruži najbolje od sebe.

Nismo svi umetnici, ali svi jesmo na neki način kreatori. Svako ko usmerava svoju pažnju, ulaže svoj trud i energiju, stara se da uradi nešto najbolje što ume, nešto oblikuje i stvara, čak i kad to čini u strogo zadatim okvirima. Možda ne umeš da crtaš, ali se odlično snalaziš sa raspoređivanjem po folderima, razvrstavanjem po fasciklama, sortiranjem prema indeksima. Možda svi smatraju da si lenj, jer najviše voliš da ležiš i slušaš muziku, ali ti možda čuješ ono ostalima promiče – možda si rođeni muzički analitičar ili kritičar, samo nikada nisi razmišljao o tome.

E, sad, kako da dopreš do svojih skrivenih darova? Gde da tražiš sebe, naročito ako si već beznadežan i obeshrabren u tom smislu? Odakle da kreneš?

Prvo i najteže, treba da shvatiš i prihvatiš da sigurno imaš jedan osnovni dar, koji je dat svim ljudima, jer je obeležje ljudskosti. To je intuicija – ljudski instrument za komunikaciju sa Univerzumom, sa sopstvenim Bićem, sa prirodom, živim svetom i energijama. Možda misliš da si prizeman i racionalan tip i ne veruješ ni da imaš tako nešto kao što je intuicija, ali imaš je, sigurno je kao što imaš pluća za disanje. Pogrešan sistem uverenja te je učvrstio u tome da je to sve pitanje vere i tih “onostranih” gluposti, ali, intuicija je realna, barem koliko i razum. Ona ne zavisi od toga da li ti veruješ u nju, ona radi i kad je nisi svestan, a obično je postaješ svestan kad joj se opireš i ne slušaš je. To je ono kad uradiš nešto iz logike i uverenja, dok sve vreme imaš loš osećaj u stomaku i kad stvari krenu naopako, pomisliš da si znao da ne treba u to da se upuštaš.

Wannabe TV

Editors choice