Ako ste rođeni osamdesetih, ili kasnije, verovatno ćete imati manji otpor prema shvatanju i usvajanju intuicije, jer je krajem dvadesetog veka počelo “njuejdž” bombardovanje informacijama ovog tipa, pa su postale uobičajene i prihvatljivije. Ali, koliko god ezoterična i duhovna znanja bila moderna i besomučno prerađivana u zapadnjačkom duhu instant-samopomoći, ona su i dalje istinita i čekaju da se povežete sa sobom, sa svojom dubljom suštinom i bićem i da “proradite” na svim nivoima.

Kada odlučite da razvijate intuiciju, svoj glavni dar i instrument komunikacije sa suptilnim energijama unutar sebe i u spoljašnjem svetu, razvijaće se i vaši drugi darovi koji će vam pomoći da se orijentišete i da znate šta treba da radite, koje puteve da sledite i koje promene da napravite. Možda ste baš talentovani za rad sa tim energijama, možda možete da ih vidite i osetite i da ih kanališete, a ako vam se čini da to nije ništa konkretno i da nema značaja za svakodnevni život, ostvarivanje ambicija i postizanje uspeha, samo vam se čini. Ako ste čitali biografije i intervjue sa veoma uspešnim ljudima (ili gledali filmove), možda ste uočili koliko su oni uvek rizikovali, oslanjajući se jedino na svoj osećaj, na svoju intuiciju. Možda to nazivaju verom u sebe, ali u suštini, to je praćenje svog unutrašnjeg kompasa, uprkos svemu što logika i racio konstatuju i na šta upozoravaju. Mnogi vrlo uspešni su više puta propadali i počinjali ispočetka, dok nisu dospeli do vrha – usput su podešavali i usavršavali svoj instrument i naučili da se njime bolje služe, da se više oslanjaju na sebe i da bolje tumače signale i putokaze na svom putu.

I vi to možete. Zato što ste čovek i opremljeni ste svim alatima koji su vam potrebni da ostvarite sebe, da živite ispunjenim i smislenim životom. Samo počnite da ih koristite.

Naslovna fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Comments