Ljubomora i zavist su neprijatna i nagrizajuća osećanje. Ako inače niste zavidljivi, možete se dodatno osećati loše i prebacivati sebi što osećate ljubomoru, kad ste bolji od toga. Ali, svi ponekad padnemo ispod svog nivoa – zemljina teža nas vuče da tresnemo, a kad dobro lupimo o tlo, protrese se i mozak, pa nam ponešto bude jasnije. 

Niko nije imun na bol. Nema nikog ko nije doživeo gubitak, svi se suočavaju sa strahovima i slabostima i ponekad osećaju da nemaju ni malo snage da se sa njima izbore. Oni na koje ste ljubomorni, prožeiveli su i osećali to isto, koliko god izgledali kao da ih ništa ne muči. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kevin Elezaj (@kevinelezaj)


Ne znate tuđe životne priče i ako vam izgleda kao da je nečiji uspon bio lak i uspeh nezaslužen, na površini ste i mogu vas bacati talasi mržnje, zavisti i ljubomore, ali to su vaše projekcije, to nije realno. Vi ne znate koliko se neko trudio, ili čega se odrekao i koliku je cenu platio – vidite samo postignuće. Nikada nikome nije jednostavno da dođe do uspeha. 

Učite od onih koje vidite kao bolje od sebe, ne dozvolite da vas zavist sprečava da od njih primite ono što je dobro i što bi oni rado podelili sa vama. Budite otvoreni za učenje i saradnju, možete saznati vredne stvari, koje će vam biti od pomoći na vašem putu.

Ako vas stalno izjedaju zavist i ljubomora, to znači da ne prihvatate sebe, osećate da niste vredni uspeha i umesto da tražite pravog, autentičnog sebe, pokušavate da postanete kao neko drugi, da iskoristite njegov recept uspeha. Ali to neće funkcionisati – svako mora da pronađe svoje sastojke i svoj recept i svako mora sam za sebe da definiše pojam uspeha.  

Comments