Muškarcima nije potrebna pomoć

Veoma često muškarci pokušavaju sve da učine sami, bez toga da zatraže pomoć od bilo koga. Oni su naučeni da budu samostalni i jaki, i da nema potrebe da se oslanjaju ni na koga, a naročito ne na svoju lepšu polovinu. Ipak, to nije zdrav model ponašanja, jer niko od nas nije stena i svakome je ponekad potrebna pomoć, što je sasvim u redu. I sami znate da biste prvi priskočili u pomoć svakome ko vam je traži, bez puno pitanja – pa zašto onda mislite da će neko vas da osudi ili zaključi da ste slabi, ako vam je jednostavno potrebno malo podrške?

Muškarci su manje emotivno inteligentni

Ova stavka nadovezuje se na stavke “muškarci ne plaču” i “muškarci su staloženiji od žena”. Istina je samo u tome da su muškarci kroz vaspitanje često manje usmereni ka regulisanju svojih emocija na adekvatan način, i zato oni nisu sasvim u dodiru sa njima i u mnogim situacijama kasnije u životu jednostavno ne znaju kako da odreaguju. Jedino što vam je potrebno ako se pronalazite u ovoj tvrdnji je da poradite na sebi i konačno se iskreno prepustite svojim emocijama.

Muškarci sve plaćaju

Ovaj stereotip prema muškarcima grade kako žene, tako i drugi muškarci. Ali, ono što bi trebalo da znate je da je podjednako u redu da dopustite da nekad vaša partnerka plati zajedničku večeru, a da nekada to učinite vi. Nije pobednik onaj koji je platio, i nije glavni onaj koji daje novac na zajedničke aktivnosti. I nije “podređen” onaj kome je plaćeno. Onda kada imate želju da poklonite nešto svojoj partnerki, učinite to, a onda kada vidite da je baš njoj “merak” da pokloni nešto vama – opustite se i pustite je da to i učini.

Naslovna fotografija: instagram.com/janis_danner

Jovana Pantić

Comments