Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Pitanja koja treba sebi da postavite kada osećate da niste dovoljno dobri

1/2

Kada ste poslednji put osetili da morate da se dokazujete ljudima kojima ste okruženi, čak i najbližima (naročito njima)? Kao da niste ispunili očekivanja svojih roditelja, partnerke, prijatelja…? Kad osetite da niste dovoljno dobri, čeznete za potvrdom i spremni ste da pravite ustupke i nepovoljne kompromise, kako biste ispunili tuđa očekivanja, odnosno – kako biste dobili ono što vam je potrebno, jer se inače osećate bedno. Ali, to ne rešava problem. Situacija se ponavlja i uvek će biti nečeg što treba da dokazujete. Pokušajte drugačiji pristup, krenite od sebe i pokušajte da pronađete iskrene odgovore na ova pitanja. 

Da li se fokusirate na ono što imate, ili na ono što vam nedostaje? 

Možda ne dobijate dovoljno ljubavi i potvrde od bliskih osoba ne zato što je ne zaslužujete, nego zato što oni ne mogu da vam daju ono što nemaju. Oni možda daju sve od sebe, ali to nije dovoljno. Njima nešto nedostaje. A nedostaje i vama. Ono što možete učiniti, jeste da pomerite fokus sa onoga što nemate i što vam nedostaje na ono što imate. Postoji ljubav koju primate, koja se izražava delima i koja se oseća, iako nije jasno izražena, a koju treba da vrednujete i postavite je iznad one koja vam nedostaje. Na kraju, jedino sami sebi možete pružiti ono što vam treba. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAVID ORTEGA (@davidortega55)

Šta vam je potrebno da biste više voleli sebe? 

Da biste proširili svoje shvatanje ljubavi koju doživljavate, morate krenuti na duhovno putovanje kako biste otkrili bezuslovnu ljubav – prema sebi. Ljubav je izbor, a ako je nikada niste kompletno iskusili, to je zato što do sada niste izabrali da volite. Ljubav može biti lekovita sila, ako je praktikujete na način koji sve objedinjuje. Možete nekog voleti i ne očekivati ništa zauzvrat. To je mesto na kome se nalazi sloboda (koju takođe priželjkujete, a nikada je niste iskusili na pravi način). 

Da li vas ono što radite približava onome što želite u životu? 

Kada pratite svoju strast i svoj osećaj, onda poštujete sebe i nije vam stalo da se dokažete drugima. Kada ste bliski sa sobom, sa svojim bićem, sa svojim osećanjima i svojim potrebama, ne osećate potrebu za potvrdom i ne upinjete se da dokažete da ste vredni ljubavi i poštovanja. 

Wannabe TV

Editors choice