Ponekad, to nije pogrešan put, već samo predugo traje, pa gubiš strpljenje i počinješ da sumnjaš u sebe. Ako pomišljaš da ne vredi i da treba da “digneš ruke” preispitaj se uz pomoć ovog podsetnika i nemoj donositi nikakve odluke, dok ne pronađeš prave odgovore.

To što ne vidiš rezultate, ne znači da si na pogrešnom putu, već da je tvoj put dug i kompleksan i da su potrebne godine da postigneš ciljeve. Ne dozvoli da te strpljenje navede da napraviš kompromis, odustaneš od svojih snova i podlegneš lakšim rešenjima. Shvati to kao iskušenje svoje istrajnosti i stabilnosti.

U redu je ako nisi sve shvatio i misliš da bi trebalo bolje da upravljaš svojim životom. To ne znači da si luzer, već da si čovek.

Možeš da napraviš promenu u bilo kojoj fazi svog života. Nikad nije kasno da se predomisliš i promeniš pravac, ta mogućnost je uvek otvorena. Možda jesi prerastao svoje mladalačke snove i sada tražiš nešto više i kvalitetnije. Nije kasno da počneš ispočetka.

Nisi usamljen u tome, nisi izgubljena duša. I drugi ljudi prolaze kroz iste lične krize, to je znak sazrevanja i razvoja. Mnogi se osećaju kao ti i postavljaju sebi ista pitanja.

Ne postoji recept za ispravan život, ne postoji pravi i pogrešan način. Radi se o onome što te ispunjava, što ti donosi smirenost i zadovoljstvo. Odaberi ono što je tebi vredno i važno, ničije drugo mišljenje se ne računa.

Normalno je preispitivati sebe, sumnjati u sebe, pretresti svoj život, svoje izbore i poteze u svakom segmentu. Normalno je pitati se da li si pogrešio i šta možeš da uradiš da to ispraviš. Normalno je praviti zaokrete i menjati stvari. Normalno je i da se pitaš imaš li dovoljno snage za to.

Comments