Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Ponašanja i osobine zbog kojih si drugima odbojan i nesimpatičan

Ponašanja i osobine zbog kojih si drugima odbojan i nesimpatičan

1/2

Ako ste u stanju da sagledate sebe objektivno i da detektujete svoje iritantne osobine, onda ste sposobni i da razvijete veštine komunikacije i povezivanja sa drugima, da produbite empatiju i prestanete da nervirate sve oko sebe. Ovo su osobine i ponašanja zbog koji ste drugima odbojni i nesimpatični.

Pričate samo o sebi

Razgovor vam nije zanimljiv – vas interesuje monolog. Čim vam se ukaže prilika, pričate samo o sebi i kad god se upustite sa nekim u razgovor, završi se tako što vi pričate o sebi, a druga osoba klima glavom i eventualno postavlja potpitanja, dok ne ugrabi priliku (kad udahnete) da se izvini i izvuče iz “razgovora”. Počnite da se ugledate na te druge osobe – da postavljate pitanja i slušate šta vam neko govori, umesto što samo vrebate priliku da uskočite sa svojim “ja, ja i za promenu, opet malo ja”. Kad počnete stvarno da slušate, uočićete i sami koliko je dosadno kad neko melje samo o sebi.

Hvalisanje, kukanje i traženje odobravanja

Ovo takođe spada u pričanje o sebi i držanje monologa, a nikome nije prijatno. Zapravo, ljudi vrlo brzo shvate da neko ne ume da vodi dijalog i da je svaki pokušaj razgovora sa takvom osobom iscrpljujuć, jer ta osoba živne samo kad počne da priča o svojim problemima, ili da se hvali svojim uspesima i stvarima koje poseduje, ili da prepričava neke situacije u kojima je postupila ovako ili onako i da izlaže svoje cenjeno mišljenje i traži i očekuje odobravanje i potvrdu od ostalih. Ako vam treba publika i aplauzi, postanite glumac, političar, komičar – budite zabavni i uverljivi. Ako vam samo treba pažnja, potražite dublje uzroke svoje nesigurnosti i radite na sebi, na razvoju svoje ličnosti i svog duha.

Wannabe TV

Editors choice