Da li si dovoljno zreo za vezu?

Vežbe u kancelariji za one koji celog dana sede

Klasični odevni komadi koji bi trebalo da budu u ormaru svakog muškarca ovog proleća

Jednostavne kombinacije koje možeš nositi svakog dana

Filmovi koje kritika nije volela, ali Oskar jeste

Ljubav najčešće uopšte nije ono što očekuješ

Trening sa tegovima je bolji od kardio treninga – evo i zašto

6 stvari koje te sprečavaju da smršaš u 20, 30 i 40 godina

5 navika koje će “bustovati” tvoju životnu energiju

Stvari koje razumeju samo dobri ljudi sa opakim šefovima

7 “svežih” stilskih ideja za minimaliste

Ako je voliš, onda je drugačije tretiraš u krevetu – da li je to diskriminacija?

Izvodljive maštarije: Pomerite granice u seksu

24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Ponašanja i reakcije koje vas izbacuju iz životne ravnoteže

Ponašanja i reakcije koje vas izbacuju iz životne ravnoteže

1/2

Nije lako sačuvati pozitivnost i održati ravnotežu, a život nam stalno postavlja zadatke i ispite u tom smislu – i često padamo na tim ispitima, kao da smo se okliznuli na koru od banane i odleteli pravo u bazen – koji je prazan.

Biće vam lakše da se zadržite na nogama, ili makar na kolenima, ako shvatite koje slabosti vam izlaze na površinu u trenucima kad ne vladate sobom i preuzimaju upravljanje vašim postupcima. Kad to znate, možete sebe držati pod nadzorom i raditi na tome da neka ponašanja i reakcije promenite.

Ćutite (i jedete se u sebi)

Sve što ste prećutali i progutali, postaje toksično na neki način, pre ili kasnije. Ako prećutkujete nepravdu, ako vam se nešto ne sviđa, vređa vam inteligenciju, ukus, osećanja, pristojnost – vi niste fini kada to posmatrate sa negodovanjem i suzdržavate se da ništa ne kažete, nego ste autodestruktivni. Izrazite svoje mišljenje – najbolje onda čim primetite nešto što to mišljenje izaziva. Ako čekate, sakupiće se naboj, koji negde mora da izađe, a tada rizikujete da sledeći put na neki manji okidač reagujete neprimereno burno, a ako i dalje sve držite u sebi, naškodićete svom telesnom zdravlju.

Arogantni ste i osorni

To nije izraz samopouzdanja, nego uobraženosti, snobizma, ubeđenja da više vredite od drugih, a samim tim i sklonosti da druge osuđujete i površno prosuđujete. Arogantne osobe niko ne poštuje zbog njihove arogancije (osima ako nisu Dr Haus) i niko ne voli da se nalazi u njihovoj blizini. Arogancija je u tom smislu veoma efikasna – ako želite zid između sebe i drugih, samo nastavite da budete osorni, osuđujući, arognatni i neprijatni. Sve zaista velike ličnosti imaju jednu zajedničku osobinu – pristupačne su, komunikativne, ljubazne i pristojne (sve suprotno od arognantne i osorne).

Preterano ste samokritični

Samokritičnost je neophodna, u smislu sposobnosti za samoposmatranje i za uviđanje svojih slabosti i grešaka – ali ako ste toliko strogi prema sebi da stalno obezvređujete sve svoje zasluge i vrednosti, da ne umete ni kompliment da primite, to će se loše odraziti na sve vaše interakcije – ceniti sebe nije uobraženo, nego normalno i zdravo.

Tražite potvrdu drugih

To je jedino potvrda za nesigurnost – nikada nećete biti zadovoljni sobom, ako vam je potrebna potvrda za vaše stavove, težnje i postupke, jer ponekad je ono što je za nas vitalno važno, drugima neshvatljivo ili neprihvatljivo. Ako ne umete da budete to što jeste, nećete ni moći da budete ispunjeni i zadovoljni sobom.

Wannabe TV

Editors choice