Odgovoran si za sebe

Jasno ti je da sam upravljaš svojim životom i da je tvoj, kao i svi ostali životi, podložan zakonu uzroka i posledice. Zato nastojiš da svesno donosiš odluke i da stojiš iza njih. Svestan si da svaka odluka ima posledice, dobre i loše strane i spreman si da se suočiš sa njima. Ako nešto krene loše, tražiš uzrok u sebi i svojim postupcima i nastojiš da sledećom akcijom uzrokuješ dobre posledice – učiš sam od sebe.

Radiš ono što voliš

Lični razvoj neminovno donosi samoostvarenje – voliš svoj posao ili počinješ da radiš ono što voliš. To nije nedostižan san, to je svakodnevica ljudi koji znaju ko su, šta hoće i gde žele da se nalaze i koji su preuzeli odgovornost za svoj život.

Tvoj život je jednostavniji

Jednu po jednu iz svog života izbacuješ gluposti, konvencije, stvari i osnose koji te opterećuju i koji ti uopšte nisu potrebni. Jasnoća uma zahteva da se stvari pojednostave, razlože na delove, da budu lako sklopive i rasklopive. Ne treba ti nikakvo komplikovanje ni u čemu – tvoji odnosi sa ljudima su neposredni, iskreni, pristojni i topli, a to mnogo pojednastavljuje stvari.

Lakše dostižeš svoje ciljeve

Jer znaš šta hoćeš. Jer si realan u pronalaženju načina na koje možeš da ostvariš ono što hoćeš, jer postavljaš realne ciljeve i gradiš jednostavne sisteme i planove.

singl muskarac 2 Pouzdani znaci ličnog razvoja
Comments