Japanci su poznati po svojoj kulturi i ljubaznosti, a osim tradicionalnih, imaju i neke savremene praktične izume koji bi nam svima dobrodošli.

Umesto salveta – vrući peškiri (Oshibori)

Pre i posle obroka, svuda gde se služi hrana, u Japanu dobijate vruće peškire, da njima obrišete i očistite ruke. Ovaj način brisanja ruku je veoma efikasan i veoma prijatan.

Automati za piće sa višestrukom namenom

U Japanu na svakom koraku imate automat za piće, koji će vam isporučiti i hladna i topla pića. Dakle, možete dobiti vruću kafu, ili čaj i hladnu limunadu (ili drugo piće) iz istog aparata. Osim što nude hladne i tople napitke, mnogi od ovih praktičnih automata snabdeveni su i priborom za prvu pomoć – a uz to, odmah izbacuju i defibrilatore. Ova ponuda je nastala zato što je uočena potreba i to je načelo zdravog razuma, koje bismo svi mogli efikasnije da primenjujemo.

japan 2 1 Praktični japanski izumi koji su i nama potrebni

Praktična sedišta u vozovima

Redovi sedišta u vozovima, poređani su na uobičajen način. Ali, na svakom sedištu moguće je preokrenuti naslon i sesti okrenut u suprotnom smeru. Pa ako putujete sa prijateljima i želite da se gledate i ćaskate usput, možete podesiti naslone i sedeti jedni naspram drugih, kao u kupeu.

Comments