Ako tražite pravu ženu, treba da budete pravi muškarac. A to je lako u svetu u kome vlada deficit džentlmenskog ophođenja, ali i načina razmišljanja i stila života. Razlikujte se od drugih, budite onaj pravi.

Imajte svoje piće, svoj lični potpis – čaša vina, viski i voda. I setite se da pravi džentlmen nikada neće preterati u piću, jer ono ne služi da vam kanališe emocije, nego da u njemu uživate.

gentleman 1 Pravila za prave džentlmene

Držite pod kontrolom svoje aktivnosti na društvenim mrežama – prepucavanja na Tviteru, pasivno-agresivni statusi na Fejsbuku, negativni i osuđujući komentari – to je neukusno i izlišno. Nije elegantno.

Pridržite vrata – svakome. To je jednostavno lep gest, koji obogaćuje vaš socijalni život i uvodi ljubaznost i uljudnost u sve vaše odnose.

Odgovorite na poruku odmah. Čak i da samo kažete da ste u gužvi i da ćete se javiti kasnije. Na taj način ukazujete poštovanje i brigu za emotivno stanje osobe koja vam šalje poruku. Džentlmen nema potrebu da manipuliše neizvesnošću i ignorisanjem.

Vodite računa o oblačenju i imajte barem jedno odelo – muškarci često zapostavljaju eleganciju, kao i efekat skladnog odevanja. Dovoljno vam je da imate četiri odevne kombinacije i jedno odelo, da uvek možete da se pojavite čisti i uredni i u skladu sa prilikom.

Comments