Prostudirajte rukovanje i pronađite meru u ovom važnom gestu. Nemojte se rukovati mlako i mlitavo, niti samo vrhovima prstiju i dami nikako nemojte suviše stezati ruku. Čvrst i topao stisak treba da bude odmeren i praćen osmehom i pogledom u oči.

Ne deklarišite stvari i ponašanja kao “gej” odlike. Imajte poštovanja za svačiji ukus i opredeljenje, a znajte i ovo – ženstveni ukrasi na muškarcu (duga kosa, nežna pastelna boja, nakit, marama) ističu njegovu muževnost praveći zanimljiv kontrast.

gentleman 2 Pravila za prave džentlmene

Nemojte “spuštati” druge da biste sebe uzdigli. Ne treba vam negativ, da biste vi ispali pozitiv. Pravi džentlmen podržava ljude i ne pronalazi korist i satisfakciju u bilo čijem neuspehu i padu.

Održavajte dobre odnose sa svojim roditeljima i porodicom. Čak i ako je to samo praznicima i čak i ako vam je potreban podsetnik da ne propustite da majci čestitate rođendan. Porodični odnosi umeju da budu komplikovani i sputavajući, ali džentlmen ne beži od toga i zna svoju dužnost.

Naučite da spremate barem nekoliko dobrih jela. Prvo zato što je zaista patetično očekivati od žena da vas hrane, drugo, zato što je muškarac koji ume da kuva veoma seksi i treće, zato što zaslužujete da se dobro hranite i da to umete sami sebi da priužite.

Gledajte ljude u oči. Razvijte komunikaciju koja podstiče poverenje, pozitivnost, razumevanje. Sposobnost da se sagovorniku gleda u oči odlikuje ljude pune samopouzdanja, otvorene da prime i daju.

Comments