Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Prećutni muški kodeks “čuvanja leđa” sabratu muškarcu

Prećutni muški kodeks “čuvanja leđa” sabratu muškarcu

1/2

Svi muškarci su iz istog plemena, u kome vlada prećutni kodeks časti – nikada ne izdati ženama sabrata i saplemenika.

Žene ovo znaju i zato su njihove metode ispitivanja onoga što žele da otkriju vrlo razrađene i imaju širok raspon – od navođenja i podmetanja (nastupaju kao da već znaju), preko zastrašivanja, ucenjivanja i unakrsnog ispitivanja, do slušanja onoga što muškarci govore u snu.

View this post on Instagram

#davidbeckham

A post shared by Men's Confidence (@mens_confidence) on

Muški kodeks je zapravo zakon ćutanja (prećutkivanja), koji te obavezuje da ženama nikad ništa ne priznaješ i upućuje da se praviš lud kad žena nastupa kao da već sve zna. Ova igra traje od početka udruživanja muškaraca i žena u interesne zajednice, pa su muškarci još u praistoriji naučili da štite svoje interese od agresivnih ženki. Možda možemo da razmišljamo o tome kako bismo svakako brže evoluirali kad bismo odustali od takvih igara i kako bi muško – ženski odnosi možda mogli i da izađu iz kamenog doba, kada bismo govorili istinu, odnosno, kada bismo bili pošteni, ali što da kvarimo igru? Ostani primat i drži se sledećih zakona:

Šta se desi na momačkoj večeri, ostaje na momačkoj večeri. Ako neki ortak ponese kameru, ili poželi da ovekoveči neke trenutke mobilnim telefonom, eliminiši ga – daj mu još alkohola i oduzmi mu aparaturu. Ne želiš da rizikuješ curenje informacija.

View this post on Instagram

Batman. @man.explore

A post shared by Men's Confidence (@mens_confidence) on

 

Ukoliko te neka žena pita bilo šta o nekom muškarcu iz njenog kruga – ne znaš ništa, ili ne možeš da se setiš, ma nemaš pojma o čemu ona priča. Dakle, majci, sestri, devojci, drugarici devojke ili sestre svog prijatelja, kolege, druga, poznanika, ne odaješ nikakve informacije. Na pitanje “je l’ Borko bio s tobom?” dozvoljeni odgovori su “koji Borko?” ili “ne sećam se, bio sam pijan”, ili “ne znam o čemu pričaš” koje treba da promrmljaš pre nego što pogledaš na sat i otrčiš, jer užasno žuriš. A onda, naravno zoveš Borka da ga upozoriš i da eventualno razradite strategiju “pokrivanja”.

Sestra tvog ortaka nije cura sa kojom možeš da se zabavljaš, osim ako misliš da je ženiš. Tvoju sestru ne sme da pipne niko od tvojih ortaka, osim ako misli da je ženi. Sestra se ne pita ništa.

Wannabe TV

Editors choice