Svi muškarci su iz istog plemena, u kome vlada prećutni kodeks časti – nikada ne izdati ženama sabrata i saplemenika.

Žene ovo znaju i zato su njihove metode ispitivanja onoga što žele da otkriju vrlo razrađene i imaju širok raspon – od navođenja i podmetanja (nastupaju kao da već znaju), preko zastrašivanja, ucenjivanja i unakrsnog ispitivanja, do slušanja onoga što muškarci govore u snu.

Muški kodeks je zapravo zakon ćutanja (prećutkivanja), koji te obavezuje da ženama nikad ništa ne priznaješ i upućuje da se praviš lud kad žena nastupa kao da već sve zna. Ova igra traje od početka udruživanja muškaraca i žena u interesne zajednice, pa su muškarci još u praistoriji naučili da štite svoje interese od agresivnih ženki. Možda možemo da razmišljamo o tome kako bismo svakako brže evoluirali kad bismo odustali od takvih igara i kako bi muško – ženski odnosi možda mogli i da izađu iz kamenog doba, kada bismo govorili istinu, odnosno, kada bismo bili pošteni, ali što da kvarimo igru? Ostani primat i drži se sledećih zakona:

Šta se desi na momačkoj večeri, ostaje na momačkoj večeri. Ako neki ortak ponese kameru, ili poželi da ovekoveči neke trenutke mobilnim telefonom, eliminiši ga – daj mu još alkohola i oduzmi mu aparaturu. Ne želiš da rizikuješ curenje informacija.

 

Ukoliko te neka žena pita bilo šta o nekom muškarcu iz njenog kruga – ne znaš ništa, ili ne možeš da se setiš, ma nemaš pojma o čemu ona priča. Dakle, majci, sestri, devojci, drugarici devojke ili sestre svog prijatelja, kolege, druga, poznanika, ne odaješ nikakve informacije. Na pitanje “je l’ Borko bio s tobom?” dozvoljeni odgovori su “koji Borko?” ili “ne sećam se, bio sam pijan”, ili “ne znam o čemu pričaš” koje treba da promrmljaš pre nego što pogledaš na sat i otrčiš, jer užasno žuriš. A onda, naravno zoveš Borka da ga upozoriš i da eventualno razradite strategiju “pokrivanja”.

Sestra tvog ortaka nije cura sa kojom možeš da se zabavljaš, osim ako misliš da je ženiš. Tvoju sestru ne sme da pipne niko od tvojih ortaka, osim ako misli da je ženi. Sestra se ne pita ništa.

Comments