Mudrosti grčkih filozofa

Prepoznaj signale da ona više ne želi da bude sa tobom

Šta ona želi (i ne želi) da čuje u krevetu

Style in action: Outfit za trening

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Paris Brosnan, sin poznatog glumca, započeo modeling karijeru

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Prestani da sebi loše govoriš o sebi

Prestani da sebi loše govoriš o sebi

2/3

Valjda bi samo stvarno nestabilan čovek mogao da tako verbalno zlostavlja nekog, a ti to zapravo radiš sam sebi – veoma dobro. Toliko dobro, da kad sebi dodeliš dozu hejta, osetiš ono što oseća neko ko je uradio pravu stvar, iako je ona bila sasvim protiv njegove prirode i njegovih ubeđenja. Kao kad otac „čini pravu stvar“ kažnjavajući sina, dižući ruku na njega, uskraćujući mu razumevanje, kritikujući ga i potcenjujući, jer je to jedini vaspitni metod koji poznaje i koji, uostalom, uspešno sprovode i ostali očevi njegovog kalibra.

Ali čime se meri uspeh tog tretmana, osim ličnog osećanja da je forma zadovoljena, da su vaspitni šamari podeljeni, da je postavljen zahtev, uslov i određena kazna? Jer ponašanje vaspitanika se i dalje ne menja. On će i dalje biti dobar u svim lošim stvarima, a verovatno će doktorirati laganje i manipulaciju, kako vaspitačima, tako i samim sobom.

Dakle, od koga si naučio da tako tretiraš sebe? Sigurno ne od oca punog podrške i razumevanja, koji je uvek za tebe imao vremena i strpljenja, koji te svuda vodio sa sobom i pokazao ti koliko si važan deo njegovog života. Biće da si to pokupio od onog koji ti je pokazao koliko mu smetaš, koliko nema pojma šta će sa tobom i koliko se loše oseća zbog tvog postojanja.

Niko ne postane samodestruktivan zato što je to prirodno i spontano, zato što je to razvojna potreba i način da se stvari shvate, prihvate, dozvole, oproste…

blog 4 Prestani da sebi loše govoriš o sebi

Wannabe TV

Editors choice