Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Blog

Pronađi duhovnog ratnika u sebi

1/2

Danas je teže nego ikada pronaći izazove koje ćeš savladati i na taj način se osvedočiti kao pravi muškarac – gospe više ne postavljaju zadatke kojima njihovi vitezovi treba da dokažu svoju muževnost i vrednost i da zasluže njihovu naklonost, a koncept viteštva i borbe može se pronaći još jedino u sportu. Ako osećaš da ti duh vremena oduzima nešto vredno i dragoceno, da ti je potrebno da se boriš za prave stvari, da želiš da se osećaš časno, da osvojiš vrednosti koje zaslužuješ – a to su dostignuća duha i svesti – pronađi u sebi duhovnog ratnika, probudi ga i izgradi i oplemeni svoj život vrednostima koje ti nedostaju.

Put duhovnog ratnika je težak i zahteva mnogo više unutrašnje borbe, pri čemu ćeš svojim duhom obujmiti i objediniti različita i suprotstavljena verovanja, ubeđenja i vrednosti, kako bi pronašao istinu o sebi i svetu oslobađajući se sumnji, ograničavajućeg dejstva ega i uskogrudih ubeđenja. Duhovni ratnik se bori za proširenje svoje svesti i utire put opštem pomaku čovečanstva ka svesnosti i duhovnim vrednostima.

Visok nivo svesti

Duhovna praksa svakako pomaže u širenju svesti, ali duhovni ratnik je onaj čija svest već poseže za višim nivoima, željan da se bori protiv tame i neznanja. Biti duhovni ratnik je poziv – kao kad postaješ sveštenik – on prihvata da se stalno osvešćuje i produbljuje svoje znanje, obraćajući neprekidnu pažnju na svoje misli, reči i dela.

duhovni ratnik Pronađi duhovnog ratnika u sebi

Hrabrost

Hrabrost je u snazi da se podnesu izazovi života koji nam je dat, u spremnosti da se suočimo sa opasnostima, kao i sa ličnim demonima, sopstvenom nesigurnošću, sa iracionalnošću svojih uverenja i ponašanja, sa tugom i bolom. Duhovni ratnik oseća strah – jer poznaje, oseća i priznaje sva osećanja – i ipak nastavlja dalje, svestan da je prosvetljenje za kojim traga vredno svih napora.

Snaga volje i disciplina

Borba duhovnog ratnika se velikim delom sastoji od prakse pobeđivanja sopstvenih slabosti – a za to je potrebna disciplina. Za kontrolisanje i obuzdavanje svojih nagona, želja i emocija, zarad ličnog razvoja. Takva disciplina ne dolazi spolja, kroz nečiju zapovest, kroz prilagođavanje sistemu, već dolazi iznutra, iz sopstvene volje. Duhovni ratnik svesno bira duhovni put i rešen je da ostane na njemu, a sposobnost da praktikuje samodisciplinu pomaže mu da ne odustane.

Wannabe TV

Editors choice